loader

Huvud

Mat

Preparat av Insuman Rapid GT och Bazal GT - insulin, identiskt i struktur till människa

Diabetes mellitus är en allvarlig sjukdom som drabbar fler och fler människor varje dag. Dess effekt beror på en överträdelse av metabolismen av vatten och kolhydrater i människokroppen.

Som ett resultat är störningen i bukspottkörteln, som producerar insulin, störd. Detta hormon är involverat i förädling av socker till glukos, och i sin frånvaro kan kroppen inte göra detta.

Således ackumuleras socker i patientens blod och utsöndras sedan i stora mängder med urin. Samtidigt störs vattenmetabolismen, vilket resulterar i att stora mängder vatten tas tillbaka via njurarna.

Idag kan medicin ge många substitut för insulin, vilket produceras i form av injektionslösning. En av dessa är läkemedelsmedicin, Insuman, som kommer att diskuteras i denna artikel.

Farmakologisk aktivitet

Insuman Rapid GT - sprutpennan med en lösning för en enda injektion. Avser en grupp droger som är identiska med humant insulin. Pro Insuman Rapid GT recensioner är ganska höga. Det har förmågan att kompensera för bristen på endogent insulin som bildas i kroppen med diabetes.

Drogen kan också sänka nivån av glukos i humant blod. Detta läkemedel används som subkutan injektion. Effekten uppträder inom 30 minuter efter intag, når sin maximala efter en till två timmar och kan variera, beroende på dosen av injektionen, ungefär fem till åtta timmar.

Susp. Insuman Bazal GT (sprutpenna)

Insuman Basal GT hör också till en grupp läkemedel som är identiska med humant insulin, har en genomsnittlig verkningsaktivitet och har förmåga att kompensera för bristen på endogent insulin som bildas i människokroppen.

Om insulin, Insuman Bazal GT, är patientrecensioner också mest positiva. Läkemedlet kan sänka nivån av glukos i blodet. Läkemedlet injiceras subkutant, effekten observeras inom några timmar och maximal effekt uppnås efter fyra till sex timmar. Varaktigheten av åtgärden beror på dosen av injektionen, som regel varierar den från 11 till 20 timmar.

Indikationer för användning

Insuman Rapid rekommenderas när:

  • insulinberoende diabetes mellitus;
  • diabetisk koma;
  • acidos;
  • diabetes på grund av olika faktorer: kirurgi; infektioner som åtföljs av ökad kroppstemperatur med metabola sjukdomar; efter födseln
  • med förhöjda blodsockernivåer;
  • prekomatos tillstånd som orsakas av partiell medvetslöshet, den första etappen av utvecklingen av koma.

Insuman Bazal rekommenderas för användning med:

  • insulinberoende diabetes mellitus;
  • stabil diabetes med låga insulinbehov
  • utföra traditionell intensiv behandling.

Metod för applicering

snabb

Dosen för injektion av detta läkemedel väljs uteslutande individuellt baserat på information om nivån av socker i urinen och egenskaperna hos sjukdomsförloppet. Läkemedlet appliceras en gång om dagen.

För vuxna varierar en enstaka dos från 8 till 24 U. Det rekommenderas att injektionen genomförs 15-20 minuter före en måltid.

För barn som har ökad känslighet mot insulin är den dagliga dosen av detta läkemedel mindre än 8 U. Det rekommenderas också att använda det före måltiden på 15-20 minuter. Läkemedlet kan användas både subkutant och intravenöst i olika fall.

basal

Injektionsstället bör inte upprepas, så det måste ändras efter varje subkutan injektion. Dosen bestäms individuellt baserat på sjukdomens egenskaper.

För en vuxen kategori av personer som för första gången upplever effekterna av detta läkemedel, föreskrivs en dos av 8 till 24 U, administreras en gång om dagen innan du tar mat i 45 minuter.

För vuxna och barn med hög insulinkänslighet tillämpas en minsta dos, som inte överstiger 8 U en gång om dagen. Patienter som har nedsatt insulinbehov, kan användas till en dos som överstiger 24 IE, en gång om dagen.

Biverkningar

Under användning av Insuman Rapid kan biverkningar uppstå som har en negativ effekt på människokroppen:

  • allergiska reaktioner mot insulin och till ett konserveringsmedel;
  • lipodystrofi;
  • brist på respons på insulin.

Med otillräcklig dosering av läkemedlet kan patienten uppleva oegentligheter i olika system. Detta är:

  • hyperglykemiska reaktioner. Detta symptom indikerar en ökning av blodsockernivån, kan uppstå vid samtidig användning av alkohol eller i strid med njurfunktionerna.
  • hypoglykemiska reaktioner. Detta symptom indikerar en minskning av blodsockernivån.

Oftast uppstår dessa symtom på grund av en överträdelse av dietregimen, bristande efterlevnad av intervallet mellan användningen av läkemedlet och matintaget samt under ovanlig fysisk ansträngning.

  • hudutslag;
  • klåda på injektionsstället
  • urtikaria vid injektionsstället;
  • lipodystrofi;
  • hyperglykemiska reaktioner (kan inträffa när du tar alkohol).

Kontra

Läkemedlet Insuman Rapid är inte godkänt för användning med lågt blodsocker, liksom med ökad känslighet för läkemedlet eller dess individuella komponenter.

Insuman Rapid GT (sprutpennan)

Insuman Bazal är kontraindicerat hos människor:

  • med överkänslighet mot läkemedlet eller dess individuella komponenter;
  • med diabetisk koma, vilket är en förlust av medvetande, med fullständig frånvaro av kroppsreaktioner på yttre stimuli på grund av en stark ökning av blodsockernivåerna.

överdos

När patienten har de första tecknen på en överdos av Insuman Rapid, kan man ignorera de symptom som förvärrar hans tillstånd medföra ett hot mot livet.

Om patienten befinner sig i ett medvetet tillstånd, behöver han ta glukos med ett ytterligare intag av matar som innehåller kolhydrater.

Och om patienten är medvetslös måste han injicera 1 mg glukagon intramuskulärt. Om denna terapi inte ger några resultat, kan du inträda 20-30 milligram av en 30-50 procent glukoslösning intravenöst.

Om en patient har tecken på en överdos av Insuman Bazal, som återspeglas av en omedelbar försämring av hälsan, allergiska reaktioner och förlust av medvetande, ska han omedelbart ta glukos med ett ytterligare intag av livsmedel som innehåller kolhydrater.

Denna metod kommer dock endast att fungera för personer som är medvetna.

Den som är medvetslös måste komma in i 1 mg glukagon intramuskulärt.

I det fall när glukagoninsprutningen inte har någon effekt injiceras 20-30 mg av en 30-50% glukoslösning intravenöst. Vid behov kan proceduren upprepas.

Relaterade videor

Om nyanser av användningen av insulinpreparat av Insuman Rapit och Bazal i videon:

Läkemedlet Insuman används för behandling av patienter med diabetes mellitus. Det är identiskt med humant insulin. Sänker glukos och kompenserar för bristen på endogent insulin. Finns i form av en klar injektionsvätska. Doseringen ordineras vanligtvis för varje patient individuellt, beräknad baserat på sjukdomsförloppet.

  • Stabiliserar sockernivåerna för länge
  • Återställer insulinproduktionen av bukspottkörteln

Diabetes och allt om det!

Nyheter om diabetesens värld, nya utvecklingar, produkter.

Använder någon insidan av Rapid och Bazal?

Använder någon insidan av Rapid och Bazal?

Tati meddelande »10.30.2008, 12:49

Meddelande Irina "10/30/2008, 13:34

Meddelande från DiSi »10/30/2008, 2:42 pm

Tati meddelande "10/30/2008, 16:55

Vikas meddelande »10.30.2008, 18:22

Vikas meddelande "10/30/2008, 6:57 pm

Lime Post "30.10.2008, 07:07

Meddelandet är irren "30.10.2008, 20:03

Meddelandet är irren »10.30.2008, 20:04

Meddelandet om lime "30.10.2008, 20:13

Meddelandet om lime "10/30/2008, 20:15

Meddelandet är irren "10.30.2008, 20:16

Meddelande Yur »10.30.2008, 21:24

Tati s meddelande »31.10.2008 13:43

Meddelande Irina "2008-10-31, 13:54

Meddelande Yur »05.11.2008, 17:50

UTK meddelande »06.11.2008, 10:26

The Tati Message 06.11.2008, 12:22

God dag överförd från Novorapid till Insuman Rapid rm Vad kan man förvänta sig Vad är skillnaden.

God eftermiddag, överförd från Novorapid till Insuman Rapid GT, vad väntar du på? Vad är skillnaden mellan dem?

Novorapid är utrakorotky, insuman är kort, alltså det som följer. Detta är inte en analogi en gång.

Du skickades tillbaka ett steg

Fan, du kastades tillbaka till dinosaurierna under förra seklet. Ojämn ersättning aldrig!

Om du kan - kräva din Novorapid tillbaka, eller åtminstone dess analoger Humalog och Apidra.

Skillnaden i profilerna. Om du kan pricka ultruen före en måltid, då på kort minst en halvtimme, eller till och med en hel timme före en måltid (du äter läckra mellanmål på den, kompenseras de inte på den). Han är där och toppen kan vara hypanut.

Vobschem på ett kort behov dansar med en tamburin, få personer på det framgångsrikt kompenseras.

  • paunchy3825
  • 28 januari 2016
  • 15:51
  • recriminate2647
  • 28 januari 2016
  • 15:51

Tenn, och vad är det bara läkare som styrs av? Jag minns med skräck Humullins tider.

  • accession199001
  • 28 januari 2016
  • 16:14

Om i ett ord - röv!

Ej komplett kaneshno, men enkla ins med ultrashort Novorapid inte jämföra (

  • karamazov199910
  • 28 januari 2016
  • 16:15

Insulin är bra i kvalitet, tyska är bättre än någon humulin, men det fungerar länge, inte ultra

  • audubon
  • 28 januari 2016
  • 16:48

paunchy3825, och på Novorapid vad var sockerarterna, varför överfördes de till Rapid från Novorapid?

  • paunchy3825
  • 28 januari 2016
  • 16:53

Det är enkelt, inte i apoteket och det är inte känt när

  • paunchy3825
  • 28 januari 2016
  • 16:55

Trots att han kallade sig sa att det bara finns en humalog varför han inte tömdes, vet jag inte

  • priam
  • 28 januari 2016
  • 17:17

paunchy3825, ange olika fördelar när du ringer en region eller federal.

  • doneck8381
  • 28 januari 2016
  • 17:44

accession199001, ger vi generellt endast mono insulin. Du tar en flaska, du tar en spruta, du tar. :)

  • accession199001
  • 28 januari 2016
  • 17:46

doneck8381, och säg inte. Om bara något i sprutpennorna gavs, så åtminstone några)))

  • doneck8381
  • 28 januari 2016
  • 17:47

accession199001, särskilda bankostnader. Pennan är inte så bekväm i dugouten

  • accession199001
  • 28 januari 2016
  • 17:50

Johnny, jag hoppas att vår bulbolandia inte kommer till detta, även om uttalandena var "vi kommer att leva i dugouts, men vi kommer inte bli kött för gas", här är det förberedelse i full fart)) och med en enkel spruta även om antibiotika, med handtag en väsen))

  • accession199001
  • 28 januari 2016
  • 17:51

Doneck8381, jag förstår att vårt bulboland inte kommer till det, även om uttalandena var "vi kommer att leva i dugouts, men vi kommer inte att vara smutsiga för gas", här är det förberedelse i full fart)) men med en enkel spruta, även om antibiotika, med handtag en väsen))

  • priam
  • 28 januari 2016
  • 17:52

accession199001, humant insulin är genetiskt konstruerat.)

  • silt14
  • 29 januari 2016
  • 21:11

Insuman Rapid Short Ins. I en halvtimme måste du pricka. Samma som aktuell i handling.

  • silt14
  • 29 januari 2016
  • 21:11

Men jag har en allergi mot det, - injektionsställen kliar

insuliner

Meddelande Ludmilka »21 jan 2012, 01:29

Meddelande Maxim "21 jan 2012, 16:37

Meddelande Ludmilka »21 jan 2012, 20:04

Meddelande Maxim »21 jan 2012, 21:58

Meddelande Ludmilka »21 jan 2012, 22:57

Meddelande Maxim "22 jan 2012, 21:11

Meddelande Ludmilka »22 jan 2012, 21:21

Meddelande Maxim »22 jan 2012, 21:24

Meddelande Ludmilka »22 jan 2012, 21:30

Post 2008inna »15 feb 2012, 15:31

Insuman Rapid rm

Blanketter för frisläppande

Patientrapporter om insidera Rapid rm

Utmärkt insulin med kort aktionstid. Han använde olika insulin ("Gensulin", "Pharmasulin"), men kunde bara uppnå bra ersättning för diabetes genom att använda den här. Väl beprövad att användas i samband med "Insuman Bazal", då är ersättningen för diabetes ännu bättre. Jag hade råd att äta lite mer frukt, inklusive söta ibland. Jag märkte också att från det föregående insulinet ibland efter injektionen kan huvudet smärta lite, men det har ingen sådan bieffekt. Egentligen är jag nöjd med resultatet, men fortfarande är det viktigaste!)

Instruktioner för användning av insidens Rapid gt

Farmakologisk aktivitet

Hypoglykemiskt läkemedel, kortverkande insulin. Insuman ® Rapid GT innehåller insulin, som är identiskt i struktur med humant insulin och erhålls genom genteknik med användning av E. coli K12-stammen.

Insulin minskar koncentrationen av glukos i blodet, bidrar till anabola effekter och minskar kataboliska effekter. Ökar överföringen av glukos i cellerna och bildandet av glykogen i muskler och lever, förbättrar användningen av pyruvat, hämmar glykogenolys och glykoneogenes. Insulin ökar lipogenesen i lever och fettvävnad och hämmar lipolys. Främjar flödet av aminosyror i celler och proteinsyntes, ökar flödet av kalium i cellen.

Insuman ® Rapid GT är insulin med snabb inverkan och kort varaktighet. Efter s / c-administrering sker den hypoglykemiska effekten inom 30 minuter, når max i 1-4 timmar, kvarstår i 7-9 timmar.

farmakokinetik

Information om farmakokinetiken för läkemedlet Insuman ® Rapid GT ges inte.

Släpp form, sammansättning och förpackning

Injektionsvätskan är klar, färglös.

Hjälpämnen: metakresol (m-kresol) - 2,7 mg natriumdihydrogenfosfatdihydrat - 2,1 mg glycerol 85% - 18.824 mg natriumhydroxid (för att få pH) - 0,576 mg saltsyra (för att få pH) - 0,232 mg vatten d / och - upp till 1 ml.

5 ml - flaskor färglöst glas (5) - förpackningspapp.

Doseringsregimen

Målet blodglukoskoncentration, insulinpreparat som ska användas, insulindoseringsregimen (dos och administreringstid) bör bestämmas och justeras individuellt i enlighet med kosten, fysisk aktivitet och patientens livsstil.

Det finns inga exakt reglerat regler för insulindosering. Den genomsnittliga dagliga insulindosen är emellertid 0,5-1 MEU / kg kroppsvikt / dag och 40-60% av den önskade dagliga insulindosen är andelen av långvarigt humaninsulin.

Patienten bör ge de nödvändiga instruktionerna om hur ofta glukoskoncentrationen bestäms i blodet och lämpliga rekommendationer vid eventuella förändringar i kosten eller i sättet med insulinbehandling.

Vid behandling av allvarlig hyperglykemi eller i synnerhet ketoacidos är administrering av insulin en del av ett omfattande behandlingsschema, vilket inkluderar åtgärder för att skydda patienter mot eventuella allvarliga komplikationer på grund av den relativt snabba minskningen av blodglukoskoncentrationen. Behandlingsregimen kräver noggrann övervakning i intensivvården (bestämning av metabolisk status, tillstånd för syrabasbalans och elektrolytbalans, övervakning av vitala kroppsindikatorer).

Byter från en annan typ av insulin till Insuman ® Rapid GT

Vid överföring av en patient från en typ av insulin till en annan kan det vara nödvändigt att justera insulindoseringsregimen: till exempel när man växlar från animaliskt insulin till humant insulin, när man växlar från en humaninsulinpreparat till en annan eller när man byter från lösligt humant insulin till en behandling inklusive långverkande insulin.

Efter övergång från animaliskt insulin till humant insulin kan det vara nödvändigt att sänka insulindosen, särskilt hos patienter som tidigare administrerats med tillräckligt låga blodglukoskoncentrationer. hos patienter med en tendens att utveckla hypoglykemi; hos patienter som tidigare krävde höga doser av insulin på grund av närvaron av antikroppar mot insulin.

Behovet av korrigering (reduktion) av dosen kan uppstå omedelbart efter övergång till en ny typ av insulin, eller det kan utvecklas gradvis under flera veckor.

När man byter från en typ av insulin till en annan och sedan under de första veckorna efter övergången rekommenderas noggrann övervakning av glukoskoncentrationen i blodet. Hos patienter som kräver höga doser insulin på grund av antikropps närvaro rekommenderas att byta till en annan typ av insulin under medicinsk övervakning på sjukhuset.

Ytterligare dosjustering

Förbättrad metabolisk kontroll kan leda till ökad insulinkänslighet, vilket leder till att kroppens behov av insulin kan minska.

Ändring av dosen kan också krävas när patientens kroppsvikt förändras, livsstilsförändringar (inklusive kost, fysisk aktivitet etc.), andra omständigheter som kan bidra till ökad mottaglighet för hypo- eller hyperglykemi.

Hos äldre patienter kan behovet av insulin minska. Börsbehandling, ökning av dosen och val av underhållsdos hos äldre patienter med diabetes mellitus ska utföras med försiktighet för att undvika hypoglykemiska reaktioner.

Hos patienter med nedsatt lever- eller njursvikt kan behovet av insulin minska.

Introduktionen av läkemedlet Insuman ® Rapid GT

Insuman ® Rapid GT injiceras vanligen djupt s / c i 15-20 minuter före en måltid. Injektionsstället inom samma injektionsområde bör ändras varje gång. Bytet av insulinadministrationsområde (till exempel från bukområdet till lårområdet) bör ske först efter att ha råd med en läkare, eftersom absorptionen av insulin och följaktligen kan effekten av att minska koncentrationen av glukos i blodet variera beroende på administreringsområdet.

Insuman ® Rapid GT kan administreras in / in. In / insulinbehandling ska utföras på ett sjukhus eller under förutsättningar där du kan tillhandahålla liknande villkor för övervakning och behandling.

Insuman ® Rapid GT ska inte användas i olika typer av insulinpumpar (inklusive implanterade), som använder silikonrör.

Blanda inte Insuman ® Rapid GT med andra koncentrationer av insulin, insulin av animaliskt ursprung, insulinanaloger eller andra droger.

Insuman ® Rapid GT kan blandas med alla humaninsulinpreparat av Sanofi-aventis Group. Insuman ® Rapid GT ska inte blandas med insulin som är utformat speciellt för användning i insulinpumpar.

Man måste komma ihåg att koncentrationen av insulin i läkemedlet "Insuman® Rapid GT" är 100 IE / ml (för 5 ml flaskor eller 3 ml patroner). Det är därför nödvändigt att endast använda plastinsprutor avsedda för denna insulinkoncentration vid användning av flaskorna eller OptiPen-spruthandtagen Pro1 eller ClickSTAR vid användning av patroner. Plastinsprutan ska inte innehålla något annat läkemedel eller resterande mängder.

Regler för användning av Insuman ® Rapid GT i ampuller

Innan den första uppsättningen insulin från injektionsflaskan måste du ta bort plastlocken (närvaron av ett lock är ett intyg om oöppnad ampull). Injektionslösningen måste vara helt transparent och färglös, utan synliga främmande partiklar.

Innan insulin tas från en injektionsflaska ska en volym luft som motsvarar den föreskrivna insulindosen dras in i sprutan och injiceras i injektionsflaskan (ej vätska). Sedan ska flaskan tillsammans med sprutan vändas upp och ned med en spruta och samlas in den önskade insulindosen. Före injektion är det nödvändigt att ta bort luftbubblor från sprutan.

På injektionsstället måste du ta en hudveck, sätt in nålen under huden och injicera långsamt insulin. Efter injektion ska nålen tas långsamt och pressas till injektionsstället med en bomullspinne i några sekunder. Datumet för den första uppsättningen insulin från injektionsflaskan ska skrivas på etiketten på flaskan.

Efter öppning ska injektionsflaskorna förvaras vid en temperatur som inte är högre än + 25 ° C under 4 veckor på ett ställe som skyddas mot ljus och värme.

Användningsregler för Insuman ® Rapid GT i patroner

Innan du installerar patronen (100 IE / ml) i pennan OptiPen Pro1 och KlikSTAR, ska den hållas i 1-2 timmar vid rumstemperatur (injektioner av kyld insulin är mer smärtsamma). Det är nödvändigt att ta bort eventuella luftbubblor från patronen före injektion.

Patronen är inte konstruerad för att blanda läkemedlet Insuman ® Rapid GT med andra insuliner. Tomma bläckpatroner kan inte fyllas på igen. Om sprutpenna bryts ned kan du ange den önskade dosen från patronen med en vanlig spruta. Man måste komma ihåg att koncentrationen av insulin i patronen är 100 IE / ml. Det är därför nödvändigt att endast använda plastinsprutor avsedda för denna insulinkoncentration. Sprutan ska inte innehålla något annat läkemedel eller resterande mängder.

Efter installationen av patronen ska den användas inom 4 veckor. Det rekommenderas att lagra sprutpennan med patronen installerad vid en temperatur som inte överstiger + 25 ° C på en plats som är skyddad mot ljus och värme, men inte i kylskåpet (eftersom insprutning av kyld insulin är mer smärtsamt).

När du har installerat en ny patron bör du kontrollera att sprutpennan är korrekt innan du injicerar den första dosen.

Användningsvillkor och hantering av den förfyllda Solostar®-sprutpennan

Insuman ® Rapid GT, injektionslösning i en engångsspruta penna SoloStar ® är endast avsedd för sc-injektion.

Innan du använder sprutan för första gången, håll penna vid rumstemperatur i 1-2 timmar. Innan du använder, kontrollera patronen inuti sprutpennan. Det ska endast användas om insulinlösningen är helt klar, färglös, utan synliga främmande partiklar.

Tom SoloStar ® penna bör inte återanvändas. de är föremål för förstörelse.

För att förhindra infektion bör en förfylld penna endast användas av en patient. Det ska inte överföras till en annan person.

Innan du använder sprutpennan läser du noggrant informationen vid användning.

Information om användningen av sprutpennan Solostar ®

Före varje användning måste du noggrant fästa en ny nål i pennan och utföra ett säkerhetstest.

Endast nålar som är kompatibla med SoloStar ® ska användas.

Särskilda försiktighetsåtgärder måste vidtas för att undvika olyckor med användning av en nål och möjligheten till smittöverföring.

Använd inte SoloStar®-sprutpennan om den är skadad eller om det inte är säkert att det fungerar ordentligt.

Du bör alltid ha en extra SoloStar ® -sprutpennan tillgänglig vid förlust eller skada på huvudkopian av SoloStar ® sprutpennan.

Om SoloStar®-sprutpennan är förvarad i kylskåp, är det nödvändigt att ta bort det 1-2 timmar före avsedd injektion så att suspensionen når rumstemperatur. Introduktionen av kyld insulin är mer smärtsamt. Den använda SoloStar ® penna ska förstöras.

SoloStar®-pennan ska skyddas mot damm och smuts. Utsidan av SoloStar®-pennan kan rengöras genom att torka den med en fuktig trasa. Doppa inte i en vätska, skölj och smörj Solostar®-sprutpennan eftersom det kan skada det.

Spruta penna Solostar ® doserar insulin noggrant och är säkert att använda.

Sprutpenna kräver noggrann hantering. Situationer där skador på SoloStar®-penna kan uppstå bör undvikas. Om en skada på SoloStar ® penna misstänks ska en ny penna användas.

1. Insulinkontroll

Du måste kontrollera etiketten på SoloStar ® penna för att försäkra dig om att det innehåller lämpligt insulin. För läkemedlet Insuman ® Rapid GT är SoloStar ® -sprutpenna vit med en gul knapp för injektion med en präglad ring på den. När du har avlägsnat locket på sprutpennan är det nödvändigt att kontrollera utseendet på det insulin som finns i det: lösningen ska vara helt transparent, färglös, utan synliga främmande partiklar.

2. Fäst nålen

Det är nödvändigt att endast använda de nålar som är kompatibla med SoloStar ® -penna. För varje efterföljande injektion ska en ny steril nål användas. När du har tagit av locket måste nålen installeras noggrant på pennan.

3. Utför ett säkerhetstest

Före varje injektion måste ett säkerhetsprov utföras för att säkerställa att nålen och nålen fungerar bra och att luftbubblorna har tagits bort.

Det är nödvändigt att mäta dosen lika med 2 enheter. Ytter- och innerlock måste avlägsnas.

Placera nålen uppåt med en nål, du ska försiktigt trycka på fingret på insulinpatronen så att alla luftbubblor riktas mot nålen.

Du ska trycka in injektionsknappen helt.

Om insulin syns vid nålens spets innebär det att penna och nålen fungerar korrekt.

Om insulin inte syns vid nålspetsen, ska steg 3 upprepas tills insulin syns vid nålspetsen.

Dosen kan ställas in med en noggrannhet på 1 enhet från minsta dos (1 enhet) till maximal dos (80 enheter). Om en dos på mer än 80 enheter krävs, ska 2 eller flera injektioner ges.

Doseringsfönstret ska visa "0" efter att ha slutat säkerhetsprovet. Därefter bör du ställa in önskad dos.

5. Dosering

Patienten ska informeras om injektionsmetoden.

Nålen måste sättas in under huden. Insprutningsknappen ska tryckas helt. Tills nålen är borttagen måste knappen hållas i denna position i 10 sekunder. Detta säkerställer att den valda dosen av insulin administreras fullständigt.

6. Ta bort och förstöra nålen

I alla fall ska nålen efter varje injektion tas bort och kasseras. Detta säkerställer förebyggande av förorening och / eller infektion av infektion, inblåsning av luft i insulinbehållaren och insulinläckage.

Vid avlägsnande och förstöring av nålen bör särskilda försiktighetsåtgärder vidtas (till exempel med hjälp av enhanteringsmetoden för att sätta på locket) för att minska risken för olyckor som medför användning av nålen, samt för att förhindra infektion.

När du har tagit bort nålen, stäng Solostar®-sprutpennan med locket.

överdos

Symptom: En överdos av insulin, till exempel införandet av en alltför stor mängd insulin i jämförelse med livsmedel som konsumeras eller energiavfall kan leda till svår och ibland långvarig och livshotande hypoglykemi.

Behandling: Lätta episoder av hypoglykemi (patienten är medveten) kan stoppas genom att ta kolhydrater. Korrigering av insulindosering, ätbehandling och fysisk aktivitet kan krävas. Tyngre episoder av hypoglykemi med koma, kramp eller neurologiska störningar kan stoppas vid intramuskulär eller subkutan injektion av glukagon eller i / vid administrering av en koncentrerad dextroslösning. Hos barn bestäms den mängd dextros som administreras i proportion till barnets kroppsvikt. Efter att ha ökat koncentrationen av glukos i blodet kan det krävas stöd för kolhydratintag och observation, eftersom efter den uppenbara kliniska elimineringen av symptomen på hypoglykemi är dess omutveckling möjlig. Vid allvarlig eller långvarig hypoglykemi, efter injektion av glukagon eller administrering av dextros rekommenderas att infusera en mindre koncentrerad lösning av dextros för att förhindra återkommande hypoglykemi. Hos unga barn är det nödvändigt att noggrant övervaka koncentrationen av glukos i blodet på grund av den möjliga utvecklingen av svår hyperglykemi. Under vissa förutsättningar rekommenderas patienten att bli sjukhus i intensivvården för att noggrant övervaka sitt tillstånd och övervaka den behandling som utförs.

Läkemedelsinteraktion

Samtidig användning av orala hypodermer dess analoger, sulfonamider, tetracykliner, tritoqualin eller trusfosfamid kan förbättra insulinins hypoglykemiska effekt och öka draspolozhennost hypoglykemi.

Samtidig användning med kortikotropin, kortikosteroider, danazol, diazoxid, diuretika, glukagon, isoniazid, östrogener och gestagenser (till exempel närvarande i CPC), fenotiazinderivat, somatotropin, sympatomimetiska medel (till exempel epinefrin, hjärtslag och nikotinsyra, fenolftalein, derivat av fenytoin, kan doxazosin försvaga den hypoglykemiska effekten av insulin.

Betablockerare, klonidin, litiumsalter kan antingen förstärka eller försvaga den hypoglykemiska effekten av insulin.

Etanol kan förstärka eller försvaga den hypoglykemiska effekten av insulin. Användning av etanol kan orsaka hypoglykemi eller minska den redan låga glukosen i blodet till farliga nivåer. Tolerans mot etanol hos patienter som får insulin minskar. Läkaren ska bestämma den tillåtna mängden etanol som konsumeras.

Samtidig användning med pentamidin kan utveckla hypoglykemi, vilket ibland kan bli hyperglykemi.

Vid samtidig användning med sympatolytiska medel, såsom beta-blockerare, klonidin, guanetidin och reserpin, kan symtomen på reflex (som svar på hypoglykemi) aktiveras av det sympatiska nervsystemet, minskas eller helt frånvarande.

Biverkningar

Hypoglykemi, den vanligaste biverkningen av insulinbehandling, kan utvecklas om dosen av injicerad insulin överstiger behovet av det. Svåra upprepade episoder av hypoglykemi kan leda till utveckling av neurologiska symptom, inklusive koma, krampanfall. Långvariga eller svåra episoder av hypoglykemi kan hota patienternas liv.

Hos många patienter kan symptom och manifestationer av neuroglykopeni föregås av symtom på reflex (som svar på utveckling av hypoglykemi) aktivering av sympatiskt nervsystem. Vanligtvis, med en mer uttalad eller snabbare minskning av glukoskoncentrationen i blodet, är fenomenet reflexaktivering av det sympatiska nervsystemet och dess symtom mer uttalat.

Med en kraftig minskning av glukoskoncentrationen i blodet kan det framkalla hypokalemi (komplikationer i hjärt-kärlsystemet) eller utvecklingen av hjärnödem.

Följande är biverkningar som observerats i kliniska studier som klassificeras enligt organklasserna och i fall av minskande frekvens: mycket ofta (≥1 / 10); ofta (≥1 / 100 och ® Rapid GT när graviditet inträffar bör fortsättas. Insulin tränger inte in i placental barriären.

Effektivt underhåll av metabolisk kontroll under graviditeten är obligatorisk för kvinnor som har diabetes före graviditet eller kvinnor som har utvecklat graviditetsdiabetes.

Behovet av insulin under graviditeten kan minska under graviditetens första trimester och ökar vanligen under andra och tredje trimestern av graviditeten. Omedelbart efter födseln minskar behovet av insulin snabbt (ökad risk för hypoglykemi). Vid graviditet, och särskilt efter förlossning, är noggrann övervakning av glukoskoncentrationen i blodet obligatorisk.

Under amningstiden (amning) finns inga begränsningar för insulinbehandling, men det kan bli nödvändigt att justera dosen insulin och diet.

Ansökan om leveransbrott

Ansökan om överträdelser av njurfunktion

Användning hos äldre patienter

Särskilda instruktioner

I händelse av otillräcklig glykemisk kontroll eller en tendens till hyper- eller hypoglykemi-episoder innan det fattas beslut om insulinjustering är det nödvändigt att kontrollera den föreskrivna insulinregimen, se till att insulin injiceras i det rekommenderade området, kontrollera injektionsmetodens korrekthet och andra faktorer vilket kan påverka effekten av insulin.

eftersom Samtidig användning av ett antal droger kan försvaga eller förbättra den hypoglykemiska effekten av läkemedlet Insuman ® Rapid GT, och dess användning ska inte tas med andra läkemedel utan läkarens uttryckliga tillstånd.

Hypoglykemi inträffar om insulindosen överstiger behovet av det. Risken för hypoglykemi är hög i början av insulinbehandling när man byter till ett annat insulinläkemedel hos patienter med lågt blodkoncentration av glukos.

Liksom vid användning av andra insuliner bör särskild försiktighet vidtas och intensiv övervakning av blodglukosnivåer hos patienter för vilka hypoglykemiska episoder kan vara av särskild klinisk betydelse, till exempel patienter med svår stenos i hjärt- eller cerebrala artärer (risk för hjärt- eller cerebrala komplikationer av hypoglykemi), såväl som hos patienter med proliferativ retinopati, särskilt om de inte genomgick fotokoagulering (laserterapi) eftersom De har risk för övergående amauros (total blindhet) med utveckling av hypoglykemi.

Det finns vissa kliniska symptom och tecken som kan indikera att hypoglykemi utvecklas till patienten eller andra. Dessa inkluderar: överdriven svettning, hudfuktighet, takykardi, hjärtarytmi, ökat blodtryck, bröstsmärtor, tremor, ångest, hungrig, sömnighet, sömnstörningar, rädsla, depression, irritabilitet, ovanligt beteende, ångest, parestesi under mun och runt munnen, hudens hud, huvudvärk, nedsatt motorisk koordinering samt transienta neurologiska funktionsnedsättningar (tal och synnedbrytning, paralytiska symptom) och ovanliga känslor. Med en ökande minskning av glukoskoncentrationen kan patienten förlora självkontroll och jämn medvetenhet. I sådana fall kan hudkylning och fuktighet observeras, och konvulsioner kan uppstå.

Varje diabetiker som tar emot insulin ska träna för att känna igen symptom som är ett tecken på att utveckla hypoglykemi. Patienter som regelbundet övervakar blodglukoskoncentrationer är mindre benägna att utveckla hypoglykemi. Patienten kan korrigera den observerade minskningen av glukoskoncentrationen i blodet genom intag av socker eller mat med hög kolhydrathalt. För detta ändamål borde patienten alltid bära omkring 20 g glukos. Vid svårare tillstånd av hypoglykemi visas en subkutan injektion av glukagon, vilket kan göras av en läkare eller vårdpersonal. Efter en tillräcklig förbättring av patienten bör ätas. Om hypoglykemi inte kan elimineras omedelbart ska du omedelbart kontakta en läkare. Det är nödvändigt att genast underrätta läkaren om utvecklingen av hypoglykemi, så att han kommer att bestämma behovet av att justera insulindosen.

Underlåtenhet att följa kosten, hoppa över insulininjektioner, ökade insulinbehov till följd av smittsamma eller andra sjukdomar, minskad fysisk aktivitet kan leda till en ökning av blodglukoskoncentrationen (hyperglykemi), eventuellt med en ökning av nivån av ketonkroppar i blodet (ketoacidos). Ketoacidos kan utvecklas inom några timmar eller dagar. Vid de första symtomen på metabolisk acidos (törst, frekvent urinering, aptitlöshet, trötthet, torr hud, djup och snabb andning, höga koncentrationer av aceton och glukos i urinen) krävs akut medicinsk ingrepp.

När du byter läkare (till exempel vid sjukhusvistelse på grund av en olycka, sjukdom under semestern) ska patienten rapportera att han har diabetes.

Patienterna ska varna om tillstånden när de kan förändras, vara mindre uttalade eller helt frånvarande symtom, varning om utveckling av hypoglykemi, till exempel:

- med en signifikant förbättring av glykemisk kontroll

- Med gradvis utveckling av hypoglykemi

- hos äldre patienter

- hos patienter med autonom neuropati

- hos patienter med en lång diabeteshistoria

- hos patienter som samtidigt får behandling med vissa läkemedel.

Sådana situationer kan leda till utveckling av allvarlig hypoglykemi (och eventuellt med medvetslöshet) innan patienten inser att han utvecklar hypoglykemi.

Om det upptäcks normala eller reducerade glykerade hemoglobinvärden, bör man tänka på möjligheten att utveckla upprepade, orecogniserade (särskilt natt) episoder av hypoglykemi.

För att minska risken för hypoglykemi krävs det att patienten följer noggrant den föreskrivna doseringsregimen och kosten, injicerar insulin korrekt och varnas för symptomen på att utveckla hypoglykemi.

Faktorer som ökar känsligheten för utveckling av hypoglykemi kräver noggrann övervakning och kan kräva dosjustering. Dessa faktorer inkluderar:

- Byte av insulin administreringsområde

- Ökad insulinkänslighet (till exempel eliminering av stressfaktorer).

- ovanlig (ökad eller långvarig) fysisk aktivitet

- samverkande patologi (kräkningar, diarré)

- otillräckligt matintag

- hoppa över måltider

- några okompenserade endokrina sjukdomar (som hypothyroidism och insufficiens av den främre hypofysen eller biverkningsinsufficiens);

- Samtidig användning av vissa läkemedel.

Vid sammanhängande sjukdomar krävs intensiv metabolisk kontroll. I många fall indikeras ett urintest för närvaron av ketonkroppar; Korrigering av dosen av insulin är ofta nödvändig. Behovet av insulin ökar ofta. Patienter med typ 1-diabetes bör fortsätta att regelbundet konsumera åtminstone en liten mängd kolhydrater, även om de bara kan ta lite mat eller om de har kräkningar. Patienterna ska inte sluta helt administrera insulin.

Kors-immunologiska reaktioner

Hos ett ganska stort antal patienter med överkänslighet mot insulin av animaliskt ursprung är det svårt att byta till humant insulin på grund av det korsimmunologiska svaret på humant insulin och insulin av animaliskt ursprung. Vid överkänslighet hos patienten till insulin av animaliskt ursprung samt m-cresol ska toleransen för läkemedlet Insuman ® Rapid GT utvärderas i kliniken med användning av intradermala test. Om ett intradermalt test avslöjar en ökad känslighet för humant insulin (ett omedelbart svar av Arthus-typen), bör ytterligare behandling utföras under klinisk kontroll.

Påverkan på förmågan att köra biltransport- och kontrollmekanismer

Patientens koncentrationsförmåga och hastigheten på de psykomotoriska reaktionerna kan försämras som en följd av hypoglykemi eller hyperglykemi, liksom som ett resultat av synproblem. Detta kan innebära en viss risk i situationer där sådana förmågor är viktiga (körfordon eller andra mekanismer). Patienterna ska vara försiktiga och undvika hypoglykemi vid körning. Detta är särskilt viktigt hos patienter som har minskat eller ingen medvetenhet om symtom som indikerar utvecklingen av hypoglykemi, eller det finns frekventa episoder av hypoglykemi. Hos sådana patienter ska möjligheten att köra fordon eller andra mekanismer adresseras individuellt.

INSUMAN RAPID GT

Injektionsvätskan är klar, färglös.

Hjälpämnen: metakresol (m-kresol) - 2,7 mg natriumdihydrogenfosfatdihydrat - 2,1 mg glycerol 85% - 18.824 mg natriumhydroxid (för att få pH) - 0,576 mg saltsyra (för att få pH) - 0,232 mg vatten d / och - upp till 1 ml.

3 ml - färglösa glaspatroner (5) - konturerade cellförpackningar (1) - kartongförpackningar.
3 ml - färglösa glaspatroner monterade i engångssprutpennor SoloStar (5) - kartongförpackningar.
5 ml - flaskor färglöst glas (5) - förpackningspapp.

Hypoglykemiskt läkemedel, kortverkande insulin. Insuman Rapid GT innehåller insulin, som är identiskt i struktur med humant insulin och erhålls genom genteknik med användning av E. coli K12-stammen.

Insulin minskar koncentrationen av glukos i blodet, bidrar till anabola effekter och minskar kataboliska effekter. Ökar överföringen av glukos i cellerna och bildandet av glykogen i muskler och lever, förbättrar användningen av pyruvat, hämmar glykogenolys och glykoneogenes. Insulin ökar lipogenesen i lever och fettvävnad och hämmar lipolys. Främjar flödet av aminosyror i celler och proteinsyntes, ökar flödet av kalium i cellen.

Insuman Rapid GT är insulin med snabb inverkan och kort varaktighet. Efter s / c-administrering sker den hypoglykemiska effekten inom 30 minuter, når max i 1-4 timmar, kvarstår i 7-9 timmar.

Information om farmakokinetiken för läkemedlet Insuman Rapid GT ges inte.

diabetes mellitus som kräver insulinbehandling

- behandling av diabetisk koma och ketoacidos

- uppnå metabolisk kompensation hos patienter med diabetes under operationen (före operation, under operation och postoperativ period)

- överkänslighetsreaktioner mot insulin eller till någon av läkemedlets extrakomponenter.

Läkemedlet ska användas med försiktighet vid njurinsufficiens (eventuellt minskad insulinbehov på grund av minskad insulinmetabolism) hos äldre patienter (en gradvis minskning av njurfunktionen kan leda till en permanent minskning av insulinbehovet) hos patienter med nedsatt leverfunktion (behovet av insulin kan minska på grund av den reducerade förmågan att glukoneogenes och minska insulinmetabolism) hos patienter med svår stenos i krans- och hjärnartärerna (hypoglykemiska Pisoder kan ha särskild klinisk betydelse, eftersom det finns en ökad risk för hjärt- eller hjärnkomplikationer av hypoglykemi) hos patienter med proliferativ retinopati (speciellt inte behandlad med fotokoagulering (laserterapi) eftersom de har risk för övergående amauros vid hypoglykemi - total blindhet) hos patienter med samlad sjukdom (ofta ökar behovet av insulin).

Målet blodglukoskoncentration, insulinpreparat som ska användas, insulindoseringsregimen (dos och administreringstid) bör bestämmas och justeras individuellt i enlighet med kosten, fysisk aktivitet och patientens livsstil.

Det finns inga exakt reglerat regler för insulindosering. Den genomsnittliga dagliga insulindosen är emellertid 0,5-1 MEU / kg kroppsvikt / dag och 40-60% av den önskade dagliga insulindosen är andelen av långvarigt humaninsulin.

Patienten bör ge de nödvändiga instruktionerna om hur ofta glukoskoncentrationen bestäms i blodet och lämpliga rekommendationer vid eventuella förändringar i kosten eller i sättet med insulinbehandling.

Vid behandling av allvarlig hyperglykemi eller i synnerhet ketoacidos är administrering av insulin en del av ett omfattande behandlingsschema, vilket inkluderar åtgärder för att skydda patienter mot eventuella allvarliga komplikationer på grund av den relativt snabba minskningen av blodglukoskoncentrationen. Behandlingsregimen kräver noggrann övervakning i intensivvården (bestämning av metabolisk status, tillstånd för syrabasbalans och elektrolytbalans, övervakning av vitala kroppsindikatorer).

Byter från en annan typ av insulin till Insuman Rapid GT

Vid överföring av en patient från en typ av insulin till en annan kan det vara nödvändigt att justera insulindoseringsregimen: till exempel när man växlar från animaliskt insulin till humant insulin, när man växlar från en humaninsulinpreparat till en annan eller när man byter från lösligt humant insulin till en behandling inklusive långverkande insulin.

Efter övergång från animaliskt insulin till humant insulin kan det vara nödvändigt att sänka insulindosen, särskilt hos patienter som tidigare administrerats med tillräckligt låga blodglukoskoncentrationer. hos patienter med en tendens att utveckla hypoglykemi; hos patienter som tidigare krävde höga doser av insulin på grund av närvaron av antikroppar mot insulin.

Behovet av korrigering (reduktion) av dosen kan uppstå omedelbart efter övergång till en ny typ av insulin, eller det kan utvecklas gradvis under flera veckor.

När man byter från en typ av insulin till en annan och sedan under de första veckorna efter övergången rekommenderas noggrann övervakning av glukoskoncentrationen i blodet. Hos patienter som kräver höga doser insulin på grund av antikropps närvaro rekommenderas att byta till en annan typ av insulin under medicinsk övervakning på sjukhuset.

Ytterligare dosjustering

Förbättrad metabolisk kontroll kan leda till ökad insulinkänslighet, vilket leder till att kroppens behov av insulin kan minska.

Ändring av dosen kan också krävas när patientens kroppsvikt förändras, livsstilsförändringar (inklusive kost, fysisk aktivitet etc.), andra omständigheter som kan bidra till ökad mottaglighet för hypo- eller hyperglykemi.

Hos äldre patienter kan behovet av insulin minska. Börsbehandling, ökning av dosen och val av underhållsdos hos äldre patienter med diabetes mellitus ska utföras med försiktighet för att undvika hypoglykemiska reaktioner.

Hos patienter med nedsatt lever- eller njursvikt kan behovet av insulin minska.

Introduktion av läkemedlet Insuman Rapid GT

Insuman Rapid GT injiceras vanligtvis djupt s / c i 15-20 minuter före en måltid. Injektionsstället inom samma injektionsområde bör ändras varje gång. Bytet av insulinadministrationsområde (till exempel från bukområdet till lårområdet) bör ske först efter att ha råd med en läkare, eftersom absorptionen av insulin och följaktligen kan effekten av att minska koncentrationen av glukos i blodet variera beroende på administreringsområdet.

Insuman Rapid GT kan administreras in / in. In / insulinbehandling ska utföras på ett sjukhus eller under förutsättningar där du kan tillhandahålla liknande villkor för övervakning och behandling.

Insuman Rapid GT ska inte användas i olika typer av insulinpumpar (inklusive implanterade), vilka använder silikonrör.

Blanda inte Insuman Rapid GT med andra koncentrationer av insulin, insulin av animaliskt ursprung, insulinanaloger eller andra läkemedel.

Insuman Rapid GT kan blandas med alla humaninsulinpreparat från sanofi-aventis-gruppen. Insuman Rapid GT bör inte blandas med insulin utformat speciellt för användning i insulinpumpar.

Man måste komma ihåg att koncentrationen av insulin i läkemedlet Insuman Rapid GT är 100 IE / ml (för 5 ml ampuller eller 3 ml patroner). Det är därför nödvändigt att endast använda plastinsprutor avsedda för denna insulinkoncentration vid injektionsflaskor eller sprutpennorna OptiPen Pro eller KlikSTAR vid användning av patroner. Plastinsprutan ska inte innehålla något annat läkemedel eller resterande mängder.

Användningsvillkor för Insuman Rapid GT i ampuller

Innan den första uppsättningen insulin från injektionsflaskan måste du ta bort plastlocken (närvaron av ett lock är ett intyg om oöppnad ampull). Injektionslösningen måste vara helt transparent och färglös, utan synliga främmande partiklar.

Innan insulin tas från en injektionsflaska ska en volym luft som motsvarar den föreskrivna insulindosen dras in i sprutan och injiceras i injektionsflaskan (ej vätska). Sedan ska flaskan tillsammans med sprutan vändas upp och ned med en spruta och samlas in den önskade insulindosen. Före injektion är det nödvändigt att ta bort luftbubblor från sprutan.

På injektionsstället måste du ta en hudveck, sätt in nålen under huden och injicera långsamt insulin. Efter injektion ska nålen tas långsamt och pressas till injektionsstället med en bomullspinne i några sekunder. Datumet för den första uppsättningen insulin från injektionsflaskan ska skrivas på etiketten på flaskan.

Efter öppning ska injektionsflaskorna förvaras vid en temperatur som inte är högre än + 25 ° C under 4 veckor på ett ställe som skyddas mot ljus och värme.

Regler för användning av Insuman Rapid GT i patroner

Innan du installerar patronen (100 IE / ml) i pennan OptiPen Pro1 och KlikSTAR, ska den hållas i 1-2 timmar vid rumstemperatur (injektioner av kyld insulin är mer smärtsamma). Det är nödvändigt att ta bort eventuella luftbubblor från patronen före injektion.

Patronen är inte konstruerad för att blanda läkemedlet Insuman Rapid GT med andra insuliner. Tomma bläckpatroner kan inte fyllas på igen. Om sprutpenna bryts ned kan du ange den önskade dosen från patronen med en vanlig spruta. Man måste komma ihåg att koncentrationen av insulin i patronen är 100 IE / ml. Det är därför nödvändigt att endast använda plastinsprutor avsedda för denna insulinkoncentration. Sprutan ska inte innehålla något annat läkemedel eller resterande mängder.

Efter installationen av patronen ska den användas inom 4 veckor. Det rekommenderas att lagra sprutpennan med patronen installerad vid en temperatur som inte överstiger + 25 ° C på en plats som är skyddad mot ljus och värme, men inte i kylskåpet (eftersom insprutning av kyld insulin är mer smärtsamt).

När du har installerat en ny patron bör du kontrollera att sprutpennan är korrekt innan du injicerar den första dosen.

Användningsvillkor och hantering av en förfylld Solostar-sprutpennan

Insuman Rapid GT, injektionslösning i en engångsspruta penna SoloStar är endast avsedd för sc-injektion.

Innan du använder sprutan för första gången, håll penna vid rumstemperatur i 1-2 timmar. Innan du använder, kontrollera patronen inuti sprutpennan. Det ska endast användas om insulinlösningen är helt klar, färglös, utan synliga främmande partiklar.

SoloStar tomma sprutpennor ska inte återanvändas. de är föremål för förstörelse.

För att förhindra infektion bör en förfylld penna endast användas av en patient. Det ska inte överföras till en annan person.

Innan du använder sprutpennan läser du noggrant informationen vid användning.

Information om användningen av sprutpennan SoloStar

Före varje användning måste du noggrant fästa en ny nål i pennan och utföra ett säkerhetstest.

Endast nålar som är kompatibla med SoloStar ska användas.

Särskilda försiktighetsåtgärder måste vidtas för att undvika olyckor med användning av en nål och möjligheten till smittöverföring.

Använd inte SoloStar-sprutan när den är skadad eller om det inte är säkert att det fungerar ordentligt.

Det är alltid nödvändigt att ha en reservoar SoloStar-sprutpenna tillgänglig vid förlust eller skada på SoloStar-sprutpennan.

Om SoloStar-sprutpennan är förvarad i kylskåpet är det nödvändigt att ta bort det 1-2 timmar före den avsedda injektionen så att suspensionen når rumstemperatur. Introduktionen av kyld insulin är mer smärtsamt. Använd SoloStar-sprutan förstörs.

Spruthandtaget SoloStar måste skyddas mot damm och smuts. Utsidan av SoloStar-sprutan kan rengöras genom att torka den med en fuktig trasa. Doppa inte i vätska, skölj och smörj Solostar-sprutpennan eftersom det kan skada det.

Sprutan hanterar SoloStar doserar insulin precis och är säkert i arbetet.

Sprutpenna kräver noggrann hantering. Situationer där skador på SoloStar-sprutpennan kan uppstå bör undvikas. Om du misstänker skador på SoloStar-sprutpennan, måste du använda en ny sprutpennan.

1. Insulinkontroll

Du måste kontrollera etiketten på SoloStar-pennan för att se till att den innehåller lämpligt insulin. För läkemedlet Insuman Rapid GT är SoloStar-sprutpennan vit med en gul knapp för injektion med en upphöjd ring på den. När du har avlägsnat locket på sprutpennan är det nödvändigt att kontrollera utseendet på det insulin som finns i det: lösningen ska vara helt transparent, färglös, utan synliga främmande partiklar.

2. Fäst nålen

Det är nödvändigt att endast använda de nålarna som är kompatibla med SoloStar-sprutpennan. För varje efterföljande injektion ska en ny steril nål användas. När du har tagit av locket måste nålen installeras noggrant på pennan.

3. Utför ett säkerhetstest

Före varje injektion måste ett säkerhetsprov utföras för att säkerställa att nålen och nålen fungerar bra och att luftbubblorna har tagits bort.

Det är nödvändigt att mäta dosen lika med 2 enheter. Ytter- och innerlock måste avlägsnas.

Placera nålen uppåt med en nål, du ska försiktigt trycka på fingret på insulinpatronen så att alla luftbubblor riktas mot nålen.

Du ska trycka in injektionsknappen helt.

Om insulin syns vid nålens spets innebär det att penna och nålen fungerar korrekt.

Om insulin inte syns vid nålspetsen, ska steg 3 upprepas tills insulin syns vid nålspetsen.

Dosen kan ställas in med en noggrannhet på 1 enhet från minsta dos (1 enhet) till maximal dos (80 enheter). Om en dos på mer än 80 enheter krävs, ska 2 eller flera injektioner ges.

Doseringsfönstret ska visa "0" efter att ha slutat säkerhetsprovet. Därefter bör du ställa in önskad dos.

5. Dosering

Patienten ska informeras om injektionsmetoden.

Nålen måste sättas in under huden. Insprutningsknappen ska tryckas helt. Tills nålen är borttagen måste knappen hållas i denna position i 10 sekunder. Detta säkerställer att den valda dosen av insulin administreras fullständigt.

6. Ta bort och förstöra nålen

I alla fall ska nålen efter varje injektion tas bort och kasseras. Detta säkerställer förebyggande av förorening och / eller infektion av infektion, inblåsning av luft i insulinbehållaren och insulinläckage.

Vid avlägsnande och förstöring av nålen bör särskilda försiktighetsåtgärder vidtas (till exempel med hjälp av enhanteringsmetoden för att sätta på locket) för att minska risken för olyckor som medför användning av nålen, samt för att förhindra infektion.

När du har tagit bort nålen, stäng Solostar-sprutan med ett lock.

Hypoglykemi, den vanligaste biverkningen av insulinbehandling, kan utvecklas om dosen av injicerad insulin överstiger behovet av det. Svåra upprepade episoder av hypoglykemi kan leda till utveckling av neurologiska symptom, inklusive koma, krampanfall. Långvariga eller svåra episoder av hypoglykemi kan hota patienternas liv.

Hos många patienter kan symptom och manifestationer av neuroglykopeni föregås av symtom på reflex (som svar på utveckling av hypoglykemi) aktivering av sympatiskt nervsystem. Vanligtvis, med en mer uttalad eller snabbare minskning av glukoskoncentrationen i blodet, är fenomenet reflexaktivering av det sympatiska nervsystemet och dess symtom mer uttalat.

Med en kraftig minskning av glukoskoncentrationen i blodet kan det framkalla hypokalemi (komplikationer i hjärt-kärlsystemet) eller utvecklingen av hjärnödem.

Fler Artiklar Om Diabetes

Typ 2 diabetes mellitus är en endokrin sjukdom där det finns en konstant ökning av blodglukos.Sjukdomen kännetecknas av nedsatt mottaglighet av celler och vävnader mot insulin, vilket produceras av bukspottskörtelceller.

Varje person, vuxen eller liten, bör regelbundet genomgå olika undersökningar. Detta gäller också för testning mot diabetes. Graden av blodsocker hos barn är en indikator på att föräldrar måste vara medvetna om att när de testas av analysens barn är det lätt att avgöra om deras smulor är i ordning.

BADBED.RU: kosttillskott, enheter, svindlarMedicinska apparaterIcke-invasiv blodglukosmätare Omelon B2. recensionerRadio Ryssland annonserar en apparat som (enligt säljarna) kan mäta blodsockernivån hos diabetiker utan att ta blod, det vill säga utan att behöva ständigt upprepa denna obehagliga men viktiga procedur.