loader

Huvud

Mat

Diabetes och allt om det!

Nyheter om diabetesens värld, nya utvecklingar, produkter.

Byt till Lantus (recensioner)

Byt till Lantus (recensioner)

Alic meddelande "19.05.2005, 7:45

Meddelandet Irina "19.05.2005, 7:52

Meddelandet från Sergey B. "19.05.2005, 8:01

Meddelandet från Sergey B. "19.05.2005, 8:07

Meddelandet Irina "19.05.2005, 8:14

Meddelande YuM "19.05.2005, 8:56

Meddelandet Irina "19.05.2005, 9:15

Meddelandet Elena "05/19/2005, 9:42

Recensioner av läkemedlet Lantus

Vi tog upp riktiga recensioner om läkemedlet Lantus, som publiceras av våra användare. Oftast skrivs översynen av unga patienter, men de beskriver också den personliga historien om användningen av läkemedlet på sig själva.

Diabetes mellitus som kräver insulinbehandling hos vuxna, ungdomar och barn över 6 år.

diskussion

Du menar insulin? Jag är på den nya Rapid och Lantus. Separat letade jag inte efter någonting, jag gick till en ekoklinik och jag sa till min endokrinolog att jag ville bli gravid. Du kan inte prata om en endokrinolog om eko, men jag sa själv, hon svarade normalt på det här. Det finns också endokrinologer i ekokliniker, en reproductologist kommer också att hänvisa dig till denna endokrinolog, men detta kommer inte vara tillräckligt för att se alla analyser. Det är nödvändigt att göra en slutsats från en endokrinolog där du är registrerad. Och du donerade generellt glykerat hemoglobin, vad är ditt? Kaki.

Ksyun, jag har samma problem. Men min läkare fick mig att bli gravid på Lantus. Hon sa att allt går perfekt. Många av henne på Lantus satt under graviditeten och födde friska barn. oroa dig inte. Jag planerar själv en graviditet. Diabetes är åtta och en halv år gammal. Massor av rädsla. Jag jobbar men jag vill gå till sjukhuset under de första veckorna. Så att inte sssressovat på jobbet, och tyst omvårdnad.

Jag har diabetes i 11 år, det finns komplikationer i ögonen. katarakter. Lantus 14 enheter och Novorapid på HE, ca 6-8 enheter. GG 6,3 i början av graviditeten. Socker föll inte eller när. Hård hyp som beskrivet, jag har inte haft någon när. Allting är som vanligt. Insulinresistensen har inte förändrats.

. hur jag kastade det hela kan jag bära detta barn))) Jag hoppas allt går bra igen)) Jag var också på Aktrapid och Protafan och för 4 år sedan överförde de mig till Epidera och Lantus och under B ändrade jag inte dem, jag De är bättre och slutade inte särskilt. Min man och jag är fortfarande i ett civilt äktenskap. Han är utlänning till mig. i allmänhet är allt svårt där. Jag bestämde mig för ett barn, men jag har inte officiellt gift honom ännu. han irriterar mig allt mer bara, jag vet inte om detta beror på graviditet. Eller tvärtom öppnar ögonen bara på honom, även om det verkar vara bra. Har du ett förhållande med din - fred och kärlek? Du bor ensam eller med.

Jag var på Novorapid och Lehemir. Erik var på Lantus men det är inte möjligt under graviditeten! Maternity sjukhus har ännu inte valt

. 1 timme efter att ha ätit mer än 7. Under dagen 4-7 mmol / l. Bestämning av glykemi 6-8 gånger om dagen. Övergången till det fysiologiska läget av insulin. Det är att föredra att använda NPH, och inte Lantus eller Levemir. Ställ in testremsor för ketonuri och acceptera leverans i upp till 38 veckor och 6 dagar. Du kan inte återhämta sig, du kan inte tillåta hypo och ge sig till människor utan att vara lämpligt.

. E. Förstå vad vi har kontakt med oss. Såsom förutbestämd fördjupning kommer att vara ren kontroll för socker, allt är rätt, även jag är inte mycket diskuterade med denna regel.3. JAG ÄR PÅ LANTUS (EXTENDED) OCH NOVOROPID (KORT), ALLTID FÖR FÖRSÄTTNING OCH FÖRSVAR, REKOMMENDERA PROTOFAN (EXTENDED), MEN JAG HAR SUCCESSERAT ATT DET OCH VIKTIGT ATT HÅLLA SOCKER I NORM3. UTFÖR DIN EGENSKAP. ANVÄNDNING. I det ögonblick som det var svårt, var jag 3.

Insulin läkemedel Lantus för att stabilisera nivån på socker

Lantus är en av de nyligen introducerade insulinerna på hemmamarknaden. Det här verktyget skiljer sig mycket från andra droger, det är den enda analogen av humant insulin. Vad är Lantus, hur man doserar det och pricker och mycket mer kommer du att lära av dagens artikel.

Vad används Lantus för?

Den viktigaste aktiva komponenten i Lantus är insulin glargin. En av de viktigaste fördelarna med detta läkemedel är att den inte har en toppaktivitet och den har en mycket slät handlingsprofil. Denna åtgärd har en långvarig effekt (det är ett långt insulin), det binder bättre till insulinkänsliga receptorer och bildar mindre metaboliter än naturligt humant insulin.

Stabil glykemi hos patienter observeras redan efter 3-6 dagars behandling med Lantus. Dess halveringstid är densamma som för det naturliga insulinet. Metaboliserande och självverkande läkemedel kan undertrycka medel med kortikosteroider, danazol, glukagon, östrogener, progestiner, somatotropin, proteashämmare och sköldkörtelhormoner.

Om du tar dessa läkemedel kan du behöva dosjustering.

Injektioner av detta läkemedel ordineras till patienter med diabetes för:

  1. Stabilisering av glukoskoncentration i blodet under dagen (särskilt på morgonen);
  2. För att förhindra övergången av typ 2-diabetes i 1;
  3. För att säkerställa skyddet av bukspottkörteln vid typ 1-sjukdom och för att upprätthålla åtminstone några friska beta-celler;
  4. Förebyggande av diabetisk ketoacidos.

Sådana injektioner lindrar signifikant bukspottkörteln. Detta långverkande insulin hjälper till att minska sockernivåerna.
Långa insuliner är inte lämpliga för samma ändamål som korta. De kommer inte att kunna betala en hög koncentration av socker efter en måltid. Även sådana medel är inte lämpliga för dessa ändamål när du snabbt behöver sätta ner sockernivån.

Långa insuliner verkar långsamt och kommer helt enkelt att vara värdelösa. För att hjälpa kroppen att absorbera livsmedel som konsumeras, är insulin från en grupp kort eller ultraljud bättre lämpad.

Om du använder droger som Lantus för detta ändamål, kommer effekten av att använda den inte bara vara bra, det kommer att bli negativ. En person kommer ständigt att uppleva hopp i glukoskoncentrationer, trötthet kommer att öka och depressiva tillstånd kommer att inträffa, metaboliska processer kommer att störas. Under bara 1-3 år börjar komplikationer manifestera sig, varigenom patienten kan bli funktionshindrad.

Vad behövs lång insulin?

Denna typ av insulininnehållande medel är prickad för att upprätthålla en normal koncentration av glukos i blodet. I det mänskliga blodet cirkulerar ett litet insulin kontinuerligt och cirkulerar, ett fenomen som kallas basala eller bakgrundsinsulinnivåer.

Detta insulin ges kontinuerligt av bukspottkörteln. När en person äter lite mat reagerar denna körtel snabbt och frigör ännu mer proteinhormon i blodet. Denna process kallas bolus eller bolusdos.

Bolusdoser tenderar att öka insulinnivåerna under en kort tid. Således neutraliseras glukos, som kommer in i människokroppen tillsammans med mat. När en person har diabetes, producerar han inte bolus och basalt insulin.

Doseringsval

Dosen av Lantus kan vara annorlunda på morgonen och på natten. Därför är det viktigt att beräkna dosen för dessa metoder separat.

Dos för natten

Det är viktigt att blodsockernivån efter injektionen hålls i nivå med 4,5-0,6 mmol / liter blod. Med typ 1-diabetes måste du sticka ett långt insulin före sängen och efter sömnen, kort eller ultrasort innan du äter. Det visar sig om 6 skott per dag. Diabetiker 2 typer av injektioner behöver mindre. För båda typerna av sjukdom måste du följa en speciell diet och försumma inte träning.

Innan du fortsätter måste injektionerna förberedas. För att göra detta ska patienten upprepas i en vecka (upp till 15 gånger om dagen) koncentrationen av socker dagligen. För att gå till sjukhuset för detta kommer du knappast att ha tillräckligt med pengar och tid, så det är bättre att spara både och omedelbart köpa en mätare för att göra proceduren hemma.

Hos patienter med typ 2-diabetes injiceras långa insuliner endast vid sänggåendet. För att förstå om du behöver en morgoninjektion, måste du analysera indikatorn för glukos på en tom mage under dagen.

Så låt oss sammanfatta sekvensen av steg:

  1. 7 dagar mäter vi glukoskoncentrationen vid sänggåendet och nästa morgon före måltiderna.
  2. Resultatet av varje dag anges i tabellen (vi kommer att analysera mallen senare).
  3. I några dagar beräknar vi morgonsockret minus socker från den sista kvällen.
  4. Korsa dagarna när du äter middag före sängen (mindre än fem timmar).
  5. Vi anger den beräknade känslighetsfrekvensen för agenten.
  6. Vi delar den minsta glukosökningen under sömnen med denna faktor - detta är din initialdos för injektionen.
  7. Vi introducerar startdosen innan du lägger dig och vi måste ställa in larmet på mitten av natten för att mäta glukosnivån.
  8. Om du har en nattlig koncentration över 3,8, minskar vi dosen som vi hugger vid sänggåendet. Du kan också bryta den i flera skott och pricka den andra delen mitt på natten.
  9. Vid den efterföljande tiden måste du justera dosen så att det inte fanns någon hypoglykemi på natten och sockret på morgonen på en tom mage var inte mer än 4,5-0,6 mmol / liter blod.

Något som detta borde se ut som ett bord med beräkningar:

Mediet kasseras automatiskt eftersom patienten har ätit sent. Den minsta ökningen av socker var på fredagen 4,0. Minsta ökning tas så att den resulterande dosen inte är för stor för dig, det kommer att bli avsiktligt låg. Således är du säker från utvecklingen av hypoglykemi.

Till exempel produceras naturligt insulinhormon alls inte. Då kommer enheten att minska koncentrationen med 2 mmol (om du väger mindre än 70 kg). Observera att ju lägre din vikt desto intensiv insulins arbete är. Vid en person som väger ca 80 kg, kommer denna siffra att vara ca 1,7.

Du kan beräkna din individuella indikator med hjälp av formeln: Med 1 diabetes är detta den exakta siffran som tas. Om du har typ 2 kommer den här summan att vara mycket stor. Därför överväga dosen baserat på det faktum att Lantus-enheten kommer att minska koncentrationen med 4,4. Beräkna din unika koefficient baserat på samma formel.

Som det konstaterades var den minsta glukosökningen 4 mmol. Patienten väger till exempel 80 kg. Då sänker insulinenheten sockret med 3,52. Det visar sig att dosen av insulin ska vara 1,13 enheter.

Dos på morgonen

För att förstå om du behöver denna injektion, måste du först avstå från att äta under dagen. Sekvensen av dina steg:

  • Vi äter inte inom 14 timmar efter sömn, endast en sen middag tillåts;
  • Under dagen kan du dricka örtte, vatten;
  • Begränsa din diabetesmedicinering;
  • Mät koncentrationen av glukos omedelbart efter sömnen, sedan efter 1, 5, 9, 12 och 13 timmar.

Om du under mätningarna bestämde att mängden glukos i blodet överskred 0,6 mmol och inte minskade, måste du pricka insulin på morgonen. Doserna beräknas på samma sätt som doser för injektioner vid sänggåendet. För att justera morgondosen måste du upprepa denna procedur, därför rekommenderas att bestämma önskad dos i olika veckor.

Lantus injektionsteknik

Injektioner av något insulin som innehåller läkemedlet görs subkutant. Patienter äger inte ofta tekniken för läkemedelsadministration och gör injektioner felaktigt. Felaktig formning av hudvecken kan snedvrida nålens infallsvinkel. Som ett resultat kan det komma in i muskelvävnaden, då kommer avläsningarna av sockersvängningar i blodflödet att vara oförutsägbara.

Det är också viktigt med införandet av insulin kommer inte in i blodkärlen. För att skydda dig själv är det bättre att använda speciella tunna och korta insulinnålar för injektioner.

För insulininjektioner används flera kroppsdelar:

  • Bukområdet;
  • skuldra;
  • Lårets främre yta;
  • Skinkor.

Beroende på platsen för inmatning varierar Lantus dess absorberbarhet. Bäst av allt absorberas läkemedlet om du prickar det i magen, den mycket långsamma absorptionen inträffar vid injektioner i skinkorna och låren. Om du bestämmer dig för att göra en injektion i buken, måste du dra sig tillbaka från naveln ca 5 cm och pricka i en cirkel.

På olika dagar måste du byta nålinsättningspunkterna. Var försiktig om du tar vecket felaktigt, kläm det hårt eller ta tag i muskelvävnaden, nålen går hårt och injektionen blir smärtsam.

Medicin Lantus rekommenderas att användas med sådana typer av sprutor:

Innan du börjar använda, var noga med att läsa instruktionerna på sprutan, du måste följa tillverkarens rekommendationer.

Injektionen administreras enligt följande:

  1. Ta bort sprutan ur sitt fodral och ta bort locket.
  2. Ta bort det enskilda skyddet från nålen och placera det i pennan.
  3. Skaka och blanda väl
  4. Mätning med hjälp av klick ringa din förvalda valda individuellt valda dosering;
  5. Tryck på knappen på injektorn och ta bort luften från nålen;
  6. På den kroppsdel ​​där injektionen ges ges en hudvikt. Håll sedan knappen i 10 sekunder så att drogen kommer in i det subkutana utrymmet. Efter det, släpp huden, håll nålen i ytterligare 5 sekunder och dra sedan plötsligt ut.

Innan du ställer in patronen i sprutan, håll den i 1-3 timmar vid rumstemperatur. Du kan inte använda patronen om det finns en fällning i lösningen, den är inte transparent eller om vätskan har ändrat sin färg. Glöm inte att ta bort luften från patronen (anvisningarna beskrivs ovan). Fyll aldrig i patronerna igen, de är engångsbara.

Innan injektionen, se till att du omprövar namnet på läkemedlet för att försumma att inte införa ett annat insulin. Ett sådant fel kan vara dödligt (doser väljs på olika sätt och hypoglykemi kan komma plötsligt).

Om du inte har en lämplig sprutpennan kan du ange Lantus med en vanlig insprutningsspruta. VIKTIGT! Om du använder en vanlig spruta, ta försiktigt upp läkemedlet, dess mängd i insulin och standard sprutan är annorlunda.

Lantus måste ange enligt denna teknik:

  1. Välj den plats där du kommer in i verktyget.
  2. Förtorka injektionsstället med ett antiseptiskt medel (Lantus kan bryta ner under påverkan av alkoholer, så låt det blekna i 5-7 minuter och bara fortsätt sedan till injektionen. Eller använd inte alkoholhaltiga produkter);
  3. Gör en vik av läder (om du använder en ultrasort nål, då kan du inte göra det);
  4. Utan att släppa viken, sätt in nålen i 45 graders vinkel;
  5. Tryck gradvis på kolven med en fast hand och injicera Lantus;
  6. Efter introduktionen av verktyget släpper viken;
  7. Håll nålen under huden i 5 sekunder och ta sedan bort abrupt.

Om Lantus-injektionen inte hade den önskade effekten, dubbelkontrollera injektionsriktigheten. Rusa inte för att höja den injicerade dosen av insulin. Om du injicerade det kallt, kommer det att absorberas mycket långsammare. När du injicerar insulin ordentligt och i rätt tid kommer det att ge en stabil indikator på glykemi.

Lantus under graviditeten

Vissa separata studier av effekten av detta medel på gravida kvinnor har inte genomförts. Enligt statistiken var det i 96% av kvinnorna inga negativa reaktioner från Lantuss handling på barnets villkor och i den allmänna tiden. Detta insulin stör inte reproduktionssystemets funktion.

Detta läkemedel ordineras ofta till gravida kvinnor av specialister. I en sådan situation måste patienten ständigt övervakas av en läkare och övervaka regelbundet koncentrationen av socker i blodet.

Vanligtvis minskar behovet av läkemedlet under första trimestern, under 2 och 3, tvärtom ökar det.

Efter att kvinnan har fött, är behovet av att injicera insulin från utsidan nästan helt minskat och kvinnan kan utveckla hypoglykemi.

Under amning kan Lantus användas, med behov av att ständigt övervaka doseringsmedlen. När insulin glargin kommer in i matsmältningssystemet börjar det bryta ner i aminosyramolekyler. I detta tillstånd orsakar det ingen skada på barnet, vilket matas av den lilla yngeln.

Vem ska inte använda Lantus?

Detta insulin som innehåller läkemedlet är fullständigt kontraindicerat för sådana kategorier av patienter:

  • De som har individuell intolerans mot insulinglaragin eller andra komponenter som ingår i läkemedlet.
  • Människor med någon form av hypoglykemi;
  • Barn under 6 år.

Denna åtgärd hjälper inte till diabetisk ketoacidos. Med särskild försiktighet bör Lantus användas i att det drabbas av en minskning av cerebrala och koronära kärl, autonom neuropati, psykiska störningar, förlängd diabetes, proliferativ retinopati och även de som är benägna att hypoglykemi.

Hos vissa patienter kan symtomen på det hypoglykemiska tillståndet inte visas.

Äldre som har bytt från animaliskt insulin till humant insulin, personer med ökad insulinkänslighet, patienter som lider av konstant stress och fysisk ansträngning, tar andra mediciner och de med andra sjukdomar måste övervakas av en läkare.

Medan du använder Lantus, borde varje patient äta rationellt (en kolhydraterad diet visas i diabetes) och försöker konsumera så lite alkohol som möjligt.

Observera att Lantus kan påverka förmågan att koncentrera sig och fokusera negativt. Det kan stimulera utvecklingen av hyper- och hypoglykemi, som resultat av vilken syn minskar och desorientering börjar. Därför är personer som behandlas med dessa läkemedel och andra insuliner under behandling kontraindicerade för att köra bil eller utföra potentiellt farligt arbete.

Liknande medel

På den farmakologiska marknaden finns ett antal liknande insulinhaltiga medel, vars huvudsakliga aktiva substans är insulin glargin:

  • Injiceringslösning Aylar - kostar ungefär 3.000 rubel;
  • Mortars Lantus Beskrivning och Solostar - priset på 3.000 rubel;
  • För Solostar - från 1000 till 2500 rubel.

Insulin Lantus Solostar: instruktioner och recensioner

Lantus är en av de första icke-toppanalogerna av humant insulin. Erhållen genom att ersätta asparaginaminosyran med glycin i A-kedjans 21: a position och tillsätta två aminosyror av arginin i B-kedjan till den terminala aminosyran. Detta läkemedel produceras av ett stort franskt läkemedelsföretag - Sanofi-Aventis. Under flera studier visades det att insulin Lantus inte bara minskar risken för hypoglykemi jämfört med NPH-preparat men också förbättrar kolhydratmetabolismen. Nedan följer korta instruktioner för användning och recensioner av diabetiker.

Farmakologisk aktivitet

Den aktiva substansen i Lantus är insulin glargin. Det erhålls genom genetisk rekombination med användning av k-12-stammen av bakterien Escherichia coli. I en neutral miljö är den dåligt löslig, i ett surt medium löser det sig med bildandet av mikroskopiska fällningar, som kontinuerligt och långsamt släpper insulin. På grund av detta har Lantus en smidig aktivitetsprofil på upp till 24 timmar.

Huvudsakliga farmakologiska egenskaper:

  • Långsam adsorption och icke-toppaktivitetsprofil inom 24 timmar.
  • Suppression av proteolys och lipolys i adipocyter.
  • Den aktiva beståndsdelen binder till insulinreceptorer 5-8 gånger starkare.
  • Reglering av glukosmetabolism, hämning av glukosbildning i levern.

struktur

1 ml Lantus Solostar innehåller:

  • 3,6378 mg insulin glargin (per 100 IE av humant insulin);
  • 85% glycerol;
  • vatten för injektion;
  • saltsyra;
  • m-kresol och natriumhydroxid.

Släpp formulär

Lantus - en klar lösning för s / c-injektioner, finns i form av:

  • patroner för OptiKlik system (5 st per förpackning);
  • 5 sprutpennor Lantus Solostar;
  • Sprutpennor OptSet i ett förpackning 5 st. (steg 2 ED);
  • flaskor med 10 ml (1000 IE i en flaska).

Indikationer för användning

  1. Vuxna och barn från 2 år med typ 1-diabetes.
  2. Typ 2 diabetes mellitus (vid misslyckande av tablettberedningar).

För fetma är den kombinerade behandlingen effektiv - Lantus Solostar och Metformin.

Interaktion med andra droger

Det finns droger som påverkar kolhydratmetaboliken, samtidigt som behovet av insulin ökas eller minskas.

Minska socker: Orala antidiabetika, sulfonamider, ACE-hämmare, salicylater, angioprotektorer, monoaminoxidashämmare, antiarytmisk disopyramid, narkotiska analgetika.

Öka socker: sköldkörtelhormoner, diuretika, sympatomimetika, orala preventivmedel, fenotiazinderivat, proteashämmare.

Vissa ämnen har både hypoglykemisk effekt och hyperglykemisk effekt. Dessa inkluderar:

  • beta-blockerare och litiumsalter;
  • alkohol;
  • klonidin (antihypertensivt läkemedel).

Kontra

  1. Det är förbjudet att applicera på patienter i vilka intolerans mot insulin glargin eller hjälpkomponenter.
  2. Hypoglykemi.
  3. Behandling av diabetisk ketoacidos.
  4. Barn under 2 år.

Eventuella biverkningar är sällsynta, instruktionerna säger att det kan finnas:

  • lipoatrofi eller lipohypertrofi;
  • allergiska reaktioner (angioödem, allergisk chock, bronkospasm);
  • muskelsmärta och fördröjning i kroppen av natriumjoner;
  • dysgeusi och synförlust.

Byter till Lantus från andra insuliner

Om ett diabetiker använt insulin med en genomsnittlig varaktighet, då när man byter till Lantus, ändras dosen och administrationssättet för läkemedlet. Byt insulin ska endast utföras på sjukhuset.

Om NPH-insuliner (Protafan NM, Humulin, etc.) administrerades 2 gånger om dagen används Lantus Solostar vanligen 1 gång. För att minska risken för hypoglykemi bör dessutom initialdosen insulin glargin minskas med 30% jämfört med NPH.

I framtiden ser läkaren på sockret, patientens livsstil, vikt och justerar antalet enheter av drogen. Efter tre månader kan effektiviteten av den föreskrivna behandlingen kontrolleras med hjälp av ett glykat hemoglobintest.

Videoinstruktion:

analoger

I Ryssland överfördes alla insulinberoende diabetiker med våld från Lantus till Tujeo. Enligt forskningen har det nya läkemedlet en lägre risk att utveckla hypoglykemi, men i praktiken klagar de flesta att efter att ha bytt till Tudzheo, har de hoppat högt i socker, så de måste själva köpa Lantus Solostar insulin.

Levemir är ett utmärkt läkemedel, men det har en annan aktiv ingrediens, även om verkningsperioden är också 24 timmar.

Aylar kom inte över insulin, instruktionerna säger att detta är samma Lantus, men billigare och tillverkaren är annorlunda.

Insulin Lantus under graviditeten

Inga officiella kliniska studier av Lantus har utförts hos gravida kvinnor. Enligt inofficiella källor påverkar läkemedlet inte negativt graviditeten och barnet självt.

Experiment utfördes på djur, under vilka det visades att insulin glargin inte har en toxisk effekt på reproduktiv funktion.

Gravid Lantus Solostar kan utnämnas om NPH-insulin är ineffektiv. Framtida mödrar bör se upp för sina sockerarter, eftersom under första trimestern kan behovet av insulin minska och i den andra och tredje ökningen.

Var inte rädd att amma, det finns inga bevis i instruktionerna att Lantus kan tränga in i bröstmjölk.

Hur man lagrar

Hållbarhet Lantus - 3 år. Det är nödvändigt att lagra på en mörk plats, skyddad från solljus, vid en temperatur av 2 till 8 grader. Vanligtvis är det bästa stället ett kylskåp. I det här fallet, var noga med att leta efter temperaturregimen, eftersom insulinfrysande Lantus är förbjudet!

Eftersom den första användningen av läkemedlet kan lagras i en månad på en mörk plats vid en temperatur av högst 25 grader (inte i kylskåp). Använd inte expired insulin.

Var att köpa, pris

Lantus Solostar ordineras gratis på recept av en endokrinolog. Men det händer också att en diabetiker måste självständigt köpa detta läkemedel på ett apotek. Det genomsnittliga priset på insulin - 3300 rubel. I Ukraina kan Lantus köpas för 1200 UAH.

recensioner

Diabetiker säger att det är väldigt bra insulin, att de har socker inom det normala området. Här är vad folk säger om Lantus:

De flesta lämnade bara positiv feedback. Flera människor sa att Levemir eller Tresiba skulle vara bättre lämpade för dem.

Användning av långverkande insulin "Lantus"

Indikatorer för läkemedlets farmakologiska effekt "Lantus" anger dess överlägsen prestanda jämfört med andra typer av insulin, eftersom det är närmast människan. Negativa effekter är inte registrerade. Uppmärksamhet bör endast betalas för att förtydliga det individuella dosschemat och administrationssättet för läkemedlet enligt bruksanvisningen.

Sammansättning, frisättningsform och förpackning

Finns i form av en klar lösning utan färg för injektioner under huden. Sammansättning:

  • 1 ml insulin glargin 3,6378 mg (jämförbar med 100 IE humaninsulin);
  • ytterligare element (zinkklorid, saltsyra, metakresol, glycerol (85%), vatten för injektion, natriumhydroxid).
  • 10 ml flaskor, en per kartong;
  • 3 ml patroner; 5 patroner är packade i en maskkonturbox;
  • 3 ml patroner i OptiClik-systemet, 5 system i kartong.

INN, tillverkare

Det internationella icke-proprietära namnet är långvarigt insulin glargin, en humaninsulinanalog som produceras genom rekombination av deoxiribonukleinsyra av bakterier av arten Escherichia coli.

produktion

SANOFI-AVENTIS DEUTSCHLAND GmbH, Tyskland. Representativt kontor i Ryssland - CJSC Sanofi-Aventis Vostok.

Kostnad för

Genomsnittspriset är 3685 rubel.

Farmakologisk aktivitet

Hypoglykemisk farmakologisk effekt, reglering av glukosmetabolism.

farmakokinetik

En jämförande analys av nivån i blodet av glargin och isofan visade att glargin visar långvarig absorption, ingen toppkoncentration observeras. Med subkutana injektioner en gång om dagen uppnås en persistent medelvärdet av insulin inom 4 dagar från den inledande injektionen.

Exponeringstiden uppnås genom introduktion av subkutant fett. På grund av den extremt låga absorptionshastigheten är det tillräckligt att använda drogen en gång om dagen. Varaktigheten av åtgärden når 29 timmar, beroende på patientens individuella egenskaper.

vittnesbörd

Verktyget är avsett för behandling av diabetes hos vuxna och barn över 6 år.

Kontra

Ej tillämpbar för:

  • maximal insulinkänslighet för glargin och till ytterligare komponenter;
  • åldersgrupp upp till 6 år, eftersom inga kliniska studier presenteras;
  • extremt noggrant använd under graviditeten.

Instruktioner för användning (dosering)

"Lantus" injiceras under huden i lår, axel eller buk en gång om dagen samtidigt. Lokalisering av injektionen rekommenderas att alternera månadsvis.

Intravenös injektion av den dos som föreskrivs för administrering under huden innebär risk för akut hypoglykemi.

Doseringen och den lämpligaste injektionstiden bör ställas individuellt av den behandlande läkaren. Patienter som lider av typ II-diabetes förskrivs antingen monoterapi eller kombinationsbehandling med Lantus tillsammans med andra hypoglykemiska medel.

Både det ursprungliga receptet och justeringen av en del av basinsulin under överföringen till denna medicinering utförs individuellt.

VIKTIGT! Det är strängt förbjudet att blanda med andra insulinpreparat eller späda medlet, det kommer att leda till en förändring i timprofilens profil!

I början av användningen av glargin registreras kroppens svar. De första veckorna rekommenderas noggrann blodglukos tröskelkontroll. Justera dosen av läkemedlet är nödvändigt vid förändring av kroppsvikt, utseendet av ytterligare fysisk ansträngning.

Biverkningar

De vanligaste negativa reaktionerna i kroppen:

  1. Sänker blodglukoskoncentrationen. Förekommer om dosen överskrids. Frekventa hypoglykemiska chockförhållanden påverkar nervsystemet och kräver akutvård, eftersom de leder till besvär, anfall. Symptom på att sänka sockertröskeln är takykardi, konstant hunger, svettning.
  2. Det visuella apparatens nederlag (kortvarig synfel och följaktligen förekomsten av diabetisk retinopati upp till blindhet).
  3. Lokal lipodystrofi (minskning av läkemedlets absorberbarhet vid injektionspunkten). Systematisk förflyttning av subkutan injektion minskar risken för ett problem.
  4. Allergiska reaktioner (klåda, rodnad, svullnad, mindre vanliga urtikaria). Extremt sällsynt - angioödem, bronkialkramper eller anafylaktisk chock med risken för dödsfall.
  5. Myalgi - från det muskuloskeletala systemet.
  6. Bildandet av antikroppar mot ett specifikt insulin (justerat genom att dosen av läkemedlet ändras).

överdos

Överstiger den norm som doktorn ställer till hypoglykemisk chock, vilket är ett direkt hot mot patientens liv.

Sällsynta och måttliga anfall av hypoglykemi förhindras av en tidig konsumtion av kolhydrater. Om hypoglykemiska kriser uppträder ofta administreras en glukagon eller dextroslösning.

Läkemedelsinteraktion

Att kombinera "Lantus" med andra droger kräver en förändring av insulindos.

Hypoglykemisk effekt ökar mottagningen:

  • sulfanilamid-antimikrobiella medel;
  • orala diabetiska mediciner
  • disopyramid;
  • fluoxetin;
  • pentoxifyllin;
  • fibrater;
  • MAO-hämmare;
  • salicylater;
  • propoxifen.

Glukagon, danazol, isoniazid, diazoxid, östrogener, diuretika, progestogener, somatotropin, adrenalin, terbutalin, salbutamol, proteashämmare och delvis neuroleptika kan minska den hypoglykemiska effekten av glargin.

Läkemedel som blockerar beta-adrenoreceptorer i hjärtat, klonidin, litiumsalter kan både minska och öka läkemedlets effekt.

Kompatibilitet med alkohol

Att ta drogen "Lantus" är inte kompatibel med konsumtionen av alkoholhaltiga drycker.

Särskilda instruktioner

Insulin glargin används inte för att behandla en mängd metabolisk acidos som utlöses av en överträdelse av kolhydratmetabolism i ansiktet av insulinbrist. Denna sjukdom involverar intravenösa injektioner av kort insulin.

Säkerheten att ta emot patienter med njure eller lever har inte studerats.

Effektiv spårning av blodsockerbegränsningar omfattar:

  • upprätthållande av behandlingsregimen
  • växling av läkemedelsadministrationsställen;
  • studie av tekniken för kompetent injektion.

Med antagandet av "Lantus" minskar risken för hypoglykemi på natten och ökar med morgonen. Patienter med klinisk episodisk hypoglykemi (med stenos, proliferativ retinopati) rekommenderas att övervaka glukosnivåerna närmare.

Det finns riskgrupper där symptomen på hypoglykemi hos patienter är nedsatta eller frånvarande. Denna kategori omfattar personer i avancerad ålder, med neuropati, med gradvis utveckling av hypoglykemi, som lider av psykiska störningar, med normaliserad reglering av glukos, och får samtidigt behandling på annat sätt.

VIKTIGT! Medvetslöst beteende medför ofta allvarliga konsekvenser - en hypoglykemisk kris!

De grundläggande reglerna för patienter med den första gruppen diabetes mellitus:

  • konsumera kolhydrater regelbundet, även med kräkningar och diarré;
  • Sluta inte administrera insulin.

Teknik för spårning av blodsockernivåer:

  • ständigt innan man äter;
  • efter att ha ätit två timmar senare
  • för att kontrollera bakgrunden;
  • testa en faktor av motion och / eller stress;
  • i processen med hypoglykemi.

Graviditet och amning

Studier på djur avslöjade inte effekten av Lantus på embryot. Det är dock rekommenderat att utföra behandling med glargin med försiktighet under graviditeten.

Den första trimestern kännetecknas som regel av en minskning av behovet av insulin, och det andra och det tredje - med en ökning. Efter födseln och under amningen minskas behovet dramatiskt, så det krävs konstant medicinsk övervakning för att byta doser.

Användning hos barn och ålder

Det finns inga uppgifter om användningen av läkemedlet i åldersgruppen upp till 6 år, eftersom inga kliniska studier har utförts.

Äldre patienter är predisponerade för progressiv njursvikt, vilket sänker kroppens behov av insulin.

Lantus

Insulin Lantus (glargine): ta reda på allt du behöver. Nedan hittar du instruktioner för användning, skrivet i förståeligt språk. Läs hur många enheter du behöver injicera och när, hur man beräknar dosen, hur man använder Lantus Solostar penna. Förstå hur länge efter injektionen börjar detta läkemedel, vilket insulin är bättre: Lantus, Levemir eller Tujeo. Det finns många recensioner av patienter med diabetes typ 2 och typ 1.

Glargin är ett långvarigt hormon producerat av det fasta internationella företaget Sanofi-Aventis. Kanske är detta det populäraste långa insulinet bland ryska diabetiker. Hans skott måste kompletteras med behandlingsmetoder som gör det möjligt att hålla blodsockret vid 3,9-5,5 mmol / l 24 timmar om dagen konsekvent, som hos friska människor. Systemet av Dr. Bernstein, som har bott med diabetes i över 70 år, gör det möjligt för vuxna och barn med diabetes att skydda sig från hemska komplikationer.

Läs svaren på frågorna:

Förstå hur man prickar på detta läkemedel, hur många gånger om dagen, fördelarna och nackdelarna med injektioner på kvällen och morgonen. Lantus jämförs i detalj med förberedelserna av Tujeo, Levemir och Tresiba.

Lång Insulin Lantus: Detaljerad artikel

Observera att bortskämd insulin Lantus ser lika transparent ut som fräsch. Genom läkemedlets utseende är det omöjligt att bestämma dess kvalitet. Köp inte insulin och dyra droger från händerna, enligt privata annonser. Köp diabetesmedicinering på välrenommerade apotek som följer lagringsreglerna.

Instruktioner för användning

Göra injektioner prepata Lantus, liksom någon annan typ av insulin, måste du följa en diet.

Många diabetiker som injicerar insulin glargin tror att attackerna av hypoglykemi inte kan undvikas. Det är faktiskt möjligt att hålla ett stabilt normalt socker även vid allvarlig autoimmun sjukdom. Och ännu mer med relativt mild typ 2-diabetes. Det finns ingen anledning att höja din blodsockernivå artificiellt för att försäkra dig mot farlig hypoglykemi. Titta på en video där Dr Bernstein diskuterar denna fråga. Lär dig hur du balanserar näring och insulindoser.

Följande är ytterligare detaljer.

Lantus är ett läkemedel av vilken åtgärd? Är det långt eller kort?

Lantus är ett långverkande insulin. Varje injektion av detta läkemedel sänker blodsockret inom 24 timmar. En insprutning per dag är emellertid inte tillräckligt. Dr Bernstein rekommenderar starkt att injicera långt insulin 2 gånger om dagen, på morgonen och kvällen. Han tror att Lantus ökar risken för cancer, och det är bättre att byta till Levemir för att undvika det. Se videon för detaljer. Samtidigt ta reda på hur man lagrar insulin så att det inte försämras.

Vissa människor söker av en eller annan anledning ett kort insulin som heter Lantus. Det här läkemedlet är inte tillgängligt och det var aldrig.

Du kan sticka förlängt insulin om natten och på morgonen, samt injicera före måltid ett av följande läkemedel: Actrapid, Humalog, Apidra eller NovoRapid. Förutom dessa finns det flera andra typer av snabbtverkande insulin, som produceras i Ryssland och CIS-länderna. Försök inte byta injektioner av kort eller ultrasort insulin innan du äter med stora doser av en lång. Detta kommer att leda till utveckling av akuta och slutligen kroniska komplikationer av diabetes.

Man tror att Lantus inte har en topp, men sänker sockret jämnt inom 18-24 timmar. Men många diabetiker i sina recensioner på forumet hävdar att toppen fortfarande är där, om än mild.

Insulin glargin verkar smidigare än Protafan och andra mediciner med en genomsnittlig varaktighet. Det nyaste långa insulinet Tresiba fungerar dock ännu mer smidigt och varje injektion tar upp till 42 timmar. Om ekonomin tillåter, överväga att ersätta Tresiba med ett nytt läkemedel.

Hur många enheter av Lantus prickar och när? Hur man beräknar dosen?

Den optimala dosen av långt insulin, såväl som schemat för injektioner, beror på den särskilda förloppet av diabetes hos en patient. Frågan som du frågade, du måste själv bestämma. Läs artikeln "Beräkning av doser av långt insulin för injektioner på natten och på morgonen." Agera som skrivet i den

Ready-made universella insulinregimer kan inte ge konsekvent normalt blodsocker, även om diabetiker följer en låg carb-diet. Därför rekommenderar Dr. Bernstein inte att använda dem och webbplatsen endocrin-patient.com skriver inte om dem.

Hur man använder pennan Lantus Solostar? Hur man sticka

Svaret på denna fråga ges i artikeln "Inledning av insulin: var och hur man sticker rätt". Hon kommer att lära dig hur man gör skott med en Lantus Solostar-sprutpenna eller med en vanlig insulinspruta som är absolut smärtfri.

Vad ska vara dosen av detta läkemedel på natten?

Dosen av läkemedlet Lantus på natten beror på skillnaden i sockerindikatorer på morgonen på tom mage och föregående kväll. Om blodsockernivån på morgonen på en tom mage i en diabetiker är vanligtvis lägre än föregående kväll är det vanligtvis inte nödvändigt att injicera ett långt insulin på natten. Den enda anledningen till att pricka på natten är en önskan att vakna med normalt socker nästa morgon. Läs detaljerna i artikeln "Socker på morgonen på tom mage: hur man tar det tillbaka till vanligt".

När är det bättre att pricka Lantus: på kvällen eller på morgonen? Är det möjligt att överföra kvällsinjektionen på morgonen?

Kvälls- och morgoninjektioner av långvarigt insulin krävs för olika ändamål. Frågor om deras utnämning och val av doser bör lösas oberoende av varandra. Som regel är de vanligaste problemen med en indikator på socker på morgonen på en tom mage. För att återgå till det normala, gör en injektion av långvarigt insulin på natten.

Om en diabetiker blodglukosnivå normalt är normal på morgonen på en tom mage, bör du inte pricka Lantus över natten överhuvudtaget.

Morgoninjektionen av långt insulin är avsett att hålla normalt socker fast hela dagen. Du kan inte försöka byta injektionen med en stor dos av läkemedlet Lantus på morgonen, införandet av snabbt insulin före måltider. Om ditt socker vanligtvis hoppar efter en måltid, måste du använda två typer av insulin samtidigt - förlängt och snabbt. För att bestämma om du behöver pricka lång insulin på morgonen måste du svälta en dag och följa glukosens dynamik i blodet.

Kvällsprutning kan inte överföras på morgonen. Om du har ökat socker på morgonen på tom mage, försök inte att släcka det med en stor dos av långt insulin. Använd för de här korta eller ultralätta drogerna. Öka din insulindos Lantus nästa kväll. För att ha normalt socker på morgonen på tom mage måste du äta middag tidigt - 4-5 timmar före sänggåendet. Annars hjälper inte injektioner av långt insulin till natten, oavsett hur stor dosen administreras.

Du kan enkelt hitta enklare system på andra webbplatser för att använda Lantus insulin än de som lärs av Dr. Bernstein. Officiellt rekommenderas det bara att göra en injektion per dag.

Enkla insulinregimer fungerar emellertid dåligt. Diabetiker som använder dem lider av frekventa anfall av hypoglykemi och blodsockeröverskott. Med tiden utvecklar de kroniska komplikationer som förkortar livet eller förvandlar en person till en handikappad person. För att kontrollera diabetes typ 1 eller 2 måste du gå på en låg kolhydratdiet, läs artikeln om beräkning av doser av långt insulin och gör vad det står.

Vad är den maximala dosen av insulin Lantus per dag?

Det finns ingen officiellt fastställd maximal daglig dos av insulin Lantus. Det rekommenderas att öka det tills diabetesens blodsocker mer eller mindre återgår till normal.

I medicinska tidskrifter beskrivs fall av överviktiga patienter med typ 2-diabetes, som fick 100-150 U av detta läkemedel per dag. Ju högre dagsdosen desto större problem orsakar insulin.

Nivån av glukos hoppar kontinuerligt, det finns ofta hypoglykemi. För att undvika dessa problem måste du följa en låg kolhydrat diet och pricka låga doser insulin, vilket motsvarar det.

En lämplig kväll och morgondos av insulin Lantus måste väljas individuellt. Det är väldigt olika beroende på ålder, patientens vikt och diabetesens allvar. Om du behöver sticka mer än 40 IE per dag betyder det att du gör något fel. Mest sannolikt, följ inte strikt en låg-carb diet. Eller du försöker ersätta injektioner av snabbinsulin innan du äter med stora doser av läkemedlet glargin.

Patienter med typ 2-diabetes som är överviktiga rekommenderas starkt att träna. Fysisk aktivitet ökar din insulinkänslighet. Detta gör det möjligt att hantera med måttliga doser av läkemedlet. Fråga vad Qi-Run är.

Vissa patienter gillar järn mer i gymmet än jogging. Det hjälper också.

Vad händer om du saknar en injektion?

Du kommer att ha högt blodsocker på grund av bristen på insulin i kroppen. Mer exakt, på grund av inkonsekvensen av insulinnivån i kroppens behov av det. Förhöjda glukosnivåer kommer att bidra till utvecklingen av kroniska diabeteskomplikationer.

I allvarliga fall kan akuta komplikationer också observeras: diabetisk ketoacidos eller hyperglykemisk koma. Deras symptom är nedsatt medvetenhet. De kan vara dödliga.

Kan jag pricka Lantus natt och samtidigt ultrashort insulin före middagen?

Officiellt kan du. Men om du har problem med blodsockernivå på morgonen på tom mage, är det lämpligt att pricka Lantus på natten så snart som möjligt innan du lägger dig. Ett snabbt insulin före middagen måste du ange några timmar tidigare.

Låt mig påminna dig om att diabetiker måste äta middag tidigt - senast 19:00, men helst runt 18:00. Vid en sen middag kommer du att ha högt socker nästa morgon på en tom mage. Och införandet av en stor dos av långvarigt insulin på natten kommer inte att spara från detta. Läs också "Socker på morgonen på tom mage: hur man tar det tillbaka till vanligt."

Det är viktigt att du förstår varför du gör alla de bilder som anges i frågan. Du måste också kunna välja dosen av insulinpreparat på rätt och långvarig sätt. Läs artikeln "Typer insulin" i detalj om förberedelserna för kort och ultraljudsåtgärd.

Hur lång tid efter injektionen börjar detta läkemedel?

Insulin Lantus börjar sänka blodsockret 30-60 minuter efter administrering. Det fungerar dock så smidigt att dess början inte kan spåras med ett hem glukoseter. Försök inte ens göra det.

Hur skiljer sig Lantus från Lantus Solostar?

Solostar är namnet på en sprutpennan i vilken patroner med Lantus kan sättas in. I regel säljs långt insulin med sprutpennor. Det kan vara svårt att köpa insulinpatroner separat för att använda vanliga insulindoser.

Lantus med typ 2-diabetes

Lantus kan vara ett läkemedel från vilket insulin startas på typ 2-diabetes. Först av allt bestämmer de sig för injektionerna av detta insulin för natten och sedan på morgonen. Om socker fortsätter att växa efter att ha ätit, läggs ytterligare kort eller ultrasort mediciner till insulinregimen - Aktrapid, Humalog, NovoRapid eller Apidra.

Det första steget är dock att justera skotten av långt insulin. Det kan vara möjligt att göra utan införande av snabba droger före en måltid. Läs mer om artikeln "Insulin i typ 2-diabetes".

De säger att något nytt förbättrat insulin har dykt upp istället för Lantus. Vad är det här läkemedlet?

Det nya förbättrade läkemedlet heter Tresiba (degludek). Varje skott är effektivt upp till 42 timmar. Efter att ha bytt till detta insulin blir det lättare att hålla normalt socker på en tom mage på morgonen. Tyvärr kostar Tresiba fortfarande cirka 3 gånger mer än Lantus, Levemir och Tujeo. Det är dock önskvärt att byta till det om finanserna ger en sådan möjlighet. Officiellt rekommenderas att gå in i detta insulin 1 gång per dag. Men, Bernstein rekommenderar att man delar upp den dagliga dosen i två injektioner - kväll och morgon. Trots det faktum att antalet injektioner inte minskar är det fortfarande användbart att använda Traciba insulin. Eftersom det förbättrar blodsockernivån. De blir stabilare.

Vilket insulin är bättre: Lantus eller Tujeo? Vad är skillnaden mellan dem?

Tujeo innehåller samma aktiva substans som Lantus, insulin glargin. Koncentrationen av insulin i Tujeo-lösningen är emellertid 3 gånger högre - 300 U / ml. I princip kan du spara lite om du går till Tujeo. Det är dock bättre att inte göra det här. Diabetiska recensioner av insulin Tujeo är oftast negativa. Hos vissa patienter, efter att ha bytt från Lantus till Tujeo, hoppar blodsockret i andra av någon anledning, det nya insulinet slutar plötsligt att fungera. På grund av sin höga koncentration, kristalliserar och förseglar man ofta nålen med en sprutpennan. Tudzheo kritiskt kritiserade inte bara på inhemska, men också på engelsktalande diabetiska forum. Därför, om det finns ett tillfälle, är det bättre att fortsätta att pricka Lantus utan att ändra det. Det är värt att byta till det nya insulinet Tresiba av de skäl som beskrivs ovan.

Vilket insulin är bättre: Lantus eller Levemir?

Före tillkomsten av insulin Tresiba, använde Dr. Bernstein Levemir i många år, inte Lantus. På 1990-talet framkom flera artiklar med tips och sade att Lantus ökar risken för vissa typer av cancer. Dr Bernstein tog sina argument på allvar, slutade prying insulin glargine själv och ordinerar till patienter. Tillverkningsbolaget började krångla - och under 2000-talet uppträdde dussintals artiklar som hävdade att Lantus var säker. Mest sannolikt, även om insulin glargin ökar risken för vissa typer av cancer, är det väldigt obetydligt. Detta borde inte vara en anledning att byta till Levemir.

Om du kommer in i Lantus och Levemir i samma dos, kommer effekten av injektionen av Levemir att sluta något snabbare. Det rekommenderas officiellt att pricka Lantus 1 gång per dag och Levemir - 1 eller 2 gånger per dag. I praktiken måste båda drogerna injiceras 2 gånger om dagen, morgon och kväll. En enda injektion per dag räcker inte. Slutsats: Om Lantus eller Levemir passar dig bra, fortsätt använda den. Övergången till Levemir bör endast göras när det är absolut nödvändigt. Till exempel, om en av typerna av insulin orsakar allergier eller inte längre är ledig gratis. Emellertid är det nya långa insulinet Tresiba - en annan sak. Han agerar mycket bättre. Det är värt att gå till det om det höga priset inte slutar.

recensioner

Lantus är förmodligen det mest populära långverkande insulinet bland diabetiker i många år. Dess huvudkonkurrent Levemir har färre fans. Nytt avancerat insulin Tresiba uppstod först nyligen. Den säljs till ett högt pris och kan därför inte fånga en stor marknadsandel trots sina förbättrade egenskaper. Under de långa åren har många recensioner samlats om Lantus. De är skrivna, mestadels patienter, och ibland läkare.

Negativa recensioner av insulin Lantus lämnas till patienter som inte följer en lågkarb diet och / eller ställer sig ett läkemedel 1 gång per dag. Förenklad insulinbehandling oundvikligen orsakar blodsockerhopp, liksom episoder av hypoglykemi.

Injektioner av läkemedlet Lantus 1 gång per dag - det här är ett dödligt slut. Han garanterar diabetisk dålig hälsa, dåliga resultat av tester för glycerat hemoglobin, gradvis utveckling av kroniska komplikationer. De värsta resultaten är för dem som försöker ersätta införandet av snabbt insulin före måltider med stora injektioner av långa doser.

Insulin Lantus: en granskning av en patient med typ 2-diabetes

Växling till en lågkarb diet kan minska insulindosen med 2-8 gånger. Minskade doser av läkemedel som en lång och snabb åtgärd. Ju lägre insulininsatsen desto stabilare är de och mindre risk för allergiska reaktioner. Diabetes typ 2 eller typ 1 kan kontrolleras väl med insulin Lantus, efter en låg-carb diet. Läs mer om artikeln "Kontroll av typ 1-diabetes" eller "Steg-för-steg behandling för typ 2-diabetes". Men diabetiker som är medvetna om Dr Bernsteins metoder och behandlas för dem, använder traditionellt Levemir, inte Lantus. Därför är det svårt att hitta recensioner om detta läkemedel för personer som begränsar kolhydrater i kosten och injicerar låga doser av hormonet.

Om du inte har börjat använda lång insulin, prova Levemir eller Tresiba först. Men om du redan är övertygad om att Lantus passar bra med dig, fortsätt att sticka honom. Varje patient har sin egen diabetes. Någon annans erfarenhet kan vanligtvis inte tillämpas 100% på din situation. Var inte begränsad till en injektion per dag. Beräkna dosen noggrant enligt metoden som beskrivs här. Se till att omkoppling till en låg carb-diet minskar dem väsentligt. Skriv din egen recension om användningen av läkemedlet Lantus i kommentarerna till den här artikeln.

Fler Artiklar Om Diabetes

Diabetes mellitus är en patologi av den endokrina apparaten, som kräver konstant korrigering av glukosnivån i kroppen mot bakgrund av dess höga antal. Reduktion och underhåll av indikatorer på en acceptabel nivå är nyckeln till en hög livskvalitet för patienter och förebyggande av komplikationer av en "söt sjukdom" Artikeln beskriver hur man sänker blodsockret med läkemedel, dietterapi och folkmedicin.

Hur man ökar blodsockret

Komplikationer

I diabetes störs många patienter av en ökad nivå av glukos i blodet, och för att minska den följer de en strikt diet och om nödvändigt injicerar de även insulin eller dryck tabletter.

Enligt kliniska studier går glukosindikatorerna i en kvinna under födelsetiden i de flesta fall utöver de tillåtna gränserna. Detta tillstånd är förknippat med hormonella förändringar som är karakteristiska för denna tid.