loader

Huvud

Skäl

Hur man använder insulin Levemir FlexPen och Penfill

Levemir är ett terapeutiskt läkemedel som används enligt användningsanvisningarna för att normalisera nivån av insulin, oavsett hur mycket mat som tas och kostens egenskaper. Denna åtgärd rekommenderas ofta av läkare till sina patienter för att sänka blodsockret. Den aktiva substansen i dess kemiska sammansättning och egenskaper som liknar insulin, som produceras i människokroppen.

Släpp form, sammansättning och förpackning

Drogen är en klar vätska i sprutpennan med dispenser. Det hör till gruppen av hypoglykemiska medel. Förpackning gör att du enkelt kan använda insulin i alla doser - från 1 enhet till 60. Dosjustering är möjlig upp till en. På förpackningen av läkemedlet kan anges två varianter av namnet: LEVEMIR FlexPen eller LEVEMIR Penfill.

Huvudkomponenten är insulin detemir.

  • glycerol;
  • natriumklorid;
  • kresol;
  • fenol;
  • saltsyra;
  • zinkacetat;
  • hydrofosfatdihydrat;
  • vatten.

Förpackning i grönvit. Inne i LEVEMIR Penfill finns glaspatroner med 3 ml lösning (300 ED) i vardera. En enhet innehåller 0,142 mg av den aktiva substansen. LEVEMIR FlexPen är förpackad i en sprutpennan.

VIKTIGT! När läkemedlet i patronen löper ut ska pennan kasseras!

INN, tillverkare

Tillverkaren är företaget "Novo Nordisk", Danmark. Det internationella icke-proprietära namnet är "insulin detemir".

Preparatet framställs genom en bioteknisk metod baserad på en artificiellt skapad DNA-kedja med användning av stammen Saccharomyces cerevisiae.

Kostnad för

Detaljhandelspriset på läkemedlet varierar från 1 300 till 3 000 rubel. "FlexPen" är lite dyrare än "PenFill", eftersom det är bekvämare att använda.

farmakologi

"Levemir" är en artificiell analog av långverkande humaninsulin. På injektionsställena finns det en uttalad självförening av insulinmolekyler och deras koppling till albumin, eftersom den aktiva substansen långsamt kommer in i målvävnaderna och inte omedelbart går in i blodomloppet. Det finns en gradvis fördelning och absorption av läkemedlet.

Kombinationen av molekyler med proteiner förekommer i zonen av sidofettsyrakedjan.

Denna mekanism ger en kombinerad effekt som förbättrar kvaliteten på absorptionen av en terapeutisk substans och underlättar förloppet av metaboliska processer.

farmakokinetik

Den maximala volymen av substansen koncentreras i plasman 6-8 timmar efter injektionen. Likaledes är koncentrationen vid ett dubbelintag uppnådd i 2 eller 3 injektioner. Läkemedlet fördelas i blodet i en volym av 0,1 l / kg. Denna indikator uppnås på grund av att substansen i praktiken inte kombinerar med proteiner, men ackumuleras och cirkulerar i plasma. Efter inaktivering avlägsnas metaboliska produkter från kroppen efter 5-7 timmar.

vittnesbörd

Läkemedlet är förskrivet med förhöjt blodsocker. Används för att behandla vuxna och barn från två år.

I början av insulinbehandling administreras "Levemir" en gång, vilket hjälper till att optimera kontrollen av glykemi.

Läkemedlet minskar risken för hypoglykemi på natten avsevärt.

Precis plocka upp dosen för att normalisera tillståndet är inte svårt. Behandling med Levemir leder inte till viktökning.

När du ska gå in i medicinen kan du välja själv. I framtiden rekommenderas det inte att ändra det.

Kontra

  1. Intolerans för huvudämnena och tilläggskomponenterna för den aktiva substansen.
  2. Ålder upp till två år.

Instruktioner för användning (dosering)

Exponeringstiden för läkemedlet beror på doseringen. I början av behandlingen ska prickas en gång om dagen, helst på kvällen till middag eller före sänggåendet. För patienter som inte tidigare fått insulin är initialdosen 10 U eller 0,1-0,2 enheter per kg normal kroppsvikt.

För patienter som länge har använt hypoglykemiska medel rekommenderar läkare en dos av 0,2 till 0,4 enheter per kg kroppsvikt. Åtgärden börjar efter 3-4 timmar, ibland upp till 14 timmar.

Basdosen administreras vanligtvis 1-2 gånger om dagen. Du kan genast ange hela dosen omedelbart eller dela den i två doser. I det andra fallet används verktyget på morgon och kväll, intervallet mellan injektionerna ska vara 12 timmar. När man byter från en annan typ av insulin till Levemir förblir dosen av läkemedlet oförändrad.

Dosen beräknas av endokrinologen på grundval av följande indikatorer:

  • aktivitetsgrad
  • effektfunktion;
  • socker nivåer;
  • patologiens allvarlighetsgrad
  • dagregim;
  • Förekomsten av samtidiga sjukdomar.

Terapi kan ändras om det finns behov av operation.

Biverkningar

Upp till 10% av patienterna rapporterar biverkningar under behandlingen. I hälften av fallen är det hypoglykemi. Andra effekter efter administrering framträder som puffiness, rodnad, smärta, klåda, inflammation. Blåsning kan förekomma. Biverkningar försvinner vanligtvis efter några veckor.

Ibland förvärras tillståndet på grund av exacerbation av diabetes, en specifik reaktion uppstår: diabetisk retinopati och akut smärtneuropati. Anledningen till detta är att bibehålla optimala glukosnivåer och glykemisk kontroll. Det finns en omstrukturering av kroppen, och när det anpassas i förhållande till drogen passerar symptomen själva.

Bland de biverkningar som oftast uppstod:

  • störningar i centrala nervsystemet (ökad smärtkänslighet, domningar i extremiteterna, nedsatt synskärpa och ljusuppfattning, stickning eller brännande känsla);
  • kolhydratmetabolismstörningar (hypoglykemi);
  • urtikaria, klåda, allergier, anafylaktisk chock;
  • perifer ödem;
  • patologi av fettvävnad, vilket leder till en förändring av kroppsformen.

Alla korrigeras med mediciner. Om detta inte hjälper, ersätter läkaren drogen.

VIKTIGT! Ämnet injiceras exklusivt subkutant, annars kan du provocera komplikationer i form av svår hypoglykemi.

överdos

Mängden läkemedel som skulle provocera denna kliniska bild har ännu inte fastställts av experter. Systemisk överdos kan gradvis leda till hypoglykemi. Attacken börjar oftast på natten eller under stress.

Ljusform kan elimineras av dig själv: äta choklad, en sockerbit eller en produkt rik på kolhydrater. Svår form, när patienten förlorar medvetandet, involverar intramuskulär administrering av upp till 1 mg glukagon / glukoslösning intravenöst. Denna procedur kan endast utföras av en specialist. Om medvetandet inte återvänder till personen introduceras dessutom glukos.

VIKTIGT! Oavsiktligt öka eller minska dosen, liksom hoppa över ögonblicket för nästa medicinering är förbjudet, eftersom det finns stor sannolikhet för comatos tillstånd och förvärring av neuropati.

Läkemedelsinteraktion

Levemir används framgångsrikt i kombination med andra droger: hypoglykemiska medel i form av tabletter eller kort insulin. Det är emellertid oönskade att blanda olika typer av insulin i samma spruta.

Användningen av andra droger ändrar indikatorn för insulinbehov. Således ökar hypoglykemiska medel, kolsyraanhydraser, hämmare, monoaminoxidas och andra aktiva substansens verkan.

Hormonala läkemedel, preventivmedel, läkemedel som innehåller jod, antidepressiva medel, danazol kan försvaga effekten.

Salicylater, oktreotider och reserpin kan både sänka och öka behovet av insulin, och beta-adrenerge blockerare maskerar symptomen på hypoglykemi, hämmar processen för normalisering av sockernivåer.

Kompositioner med en sulfit- eller tiolgrupp, liksom sorter av infusionslösningar, har en förödande effekt.

Kompatibilitet med alkohol

Alkoholhaltiga drycker kan förlänga eller förbättra den hypoglykemiska effekten av insulindrogen, men alkohol för diabetiker ska tas med stor försiktighet, eftersom det påverkar kolhydratmetabolismen i kroppen.

Särskilda instruktioner

Behandling med Levemir minskar risken för hypoglykemiattack på natten och leder inte till en kraftig viktökning. Detta gör att du kan ändra volymen av lösningen, välj lämplig dos, kombinerat med tabletter från samma serie för bättre kontroll.

När du planerar en lång resa med en tidszonbyte, kontakta din läkare.

Sluta ta och minska dosen är strängt förbjudet för att undvika hypoglykemi.

Symtom på anfallet av en attack är:

  • känsla av törst;
  • emetisk uppmaning;
  • illamående;
  • sömnigt tillstånd
  • torr hud;
  • frekvent urinering
  • dålig aptit
  • När utandas känns lukten av aceton.

När du ökar dosen, hoppar du över den obligatoriska måltiden, kan en oväntad ökning av belastningen även utveckla hypoglykemi. Genomförande av intensivvård normaliserar tillståndet.

Infektion av kroppen tvingar att öka dosen av insulin. För sjukdomar i sköldkörteln, njure eller lever, utförs en dosjustering också.

Graviditet och amning

Det är säkert att ta "Levemir" när du bär en baby, detta bekräftas av forskning. Insulin skadar inte fostret och moderen själv med en väl valda dosering. Det är inte beroendeframkallande. Om diabetes mellitus inte behandlas under denna period kommer den att stå inför stora problem. Vid dosering justeras dosen igen.

Hela tiden att vänta på en bebiskvinna bör vara under överinseende av en läkare.

Under första trimestern kan behovet av insulin minska, och i det andra och tredje kan det öka något. Efter leverans blir nivån av behovet densamma som före graviditeten.

Användning hos barn och ålder

För barn beräknas dosen av insulin baserat på den kost de följer. Om det i kosten är mycket med lågt kolhydratinnehåll, blir dosen låg. Med kyla och influensa måste dosen ökas med 1,5-2 gånger.

Hos äldre övervakas blodsockret noga. Dosen beräknas strängt individuellt, särskilt för dem som lider av njure och leversjukdomar. Farmakokinetiken hos unga patienter och äldre är inte annorlunda.

Villkor för lagring

Lagra läkemedlet bör vara i kylskåp vid 2-8 ° C. Det är inte nödvändigt att kyla själva pennan. Tillsammans med innehållet i patronen kan den lagras i en och en halv månad vid rumstemperatur. För att skydda innehållet i sprutan från ljusstrålarna hjälper locket. Läkemedlet kan användas i 30 månader från utsläppsdatumet. Det släpps endast på recept.

Du kan städa pennan med en bomullspinne doppad i alkohollösning. Det är förbjudet att fördjupa sig i vätska och droppe. Om det tappade kan handtaget skadas och dess innehåll kommer läcka ut.

Diabetes och allt om det!

Nyheter om diabetesens värld, nya utvecklingar, produkter.

Insulin Levemir

Insulin Levemir

Meddelandet om Kaya "2008/15/2006, 16:52

Lena Meddelandet »2008-04-15, 16:57

Meddelande Tabletka »2008-04-15, 17:06

Meddelande Mary "2008/15/2006, 17:06

Meddelandet från Kay "2008/15/2006, 17:09

Meddelandet om Kaya "2008/15/2006, 17:18

Meddelande YuM ", 2008/15/2006, 17:30

Meddelande Tabletka »2008-04-15, 18:13

Meddelandet från Rimvydas »04/20/2006, 20:13

Meddelande Transer 04/22/2006, 17:23

Meddelande från kolganova »2008-04-29, 17:52

Rimvydas-meddelandet "29.4.2006, 18:23

OlegGa Meddelande »2006-04-30, 20:39

Tabletka Meddelande »04/30/2006 23:17

Meddelandet från Rimvydas "05/01/2006 8:08

1,5 AIAA) â ãèïó AUA íåïîïàäàë (òïôó, òïôó, òïôó), Io ìîæåò áûòü îäèí DAC â ãîñòÿõ çàðàíåå óêîëîâøèñü íåäîæäàëñÿ óãîùåíèÿ è ÷ oi oi IA ÷ ae ÷ óâñòâîâàòü íåõîðîøåå -. Ïðèøëîñü ïðîñèòü øîêîëàäêó (çíàþ, çíàþ - IAAI áûëî nie). Förstora storleken på ditt hem

4 (AEY ìåíÿ èçìåðåííûé ìèíèìóì NE 3,3 - E IE ÷ AAI Ide ýòîì IA ÷ óñòâîâàë, òàêæå EAE è Ide èçìåðåííîì ìàêñèìóìå NE 14,8).

Meddelande kolganova »05/01/2006, 17:39

Insulin Levemir - beskrivning och funktioner.

Levemir FlexPen är en analog av humant insulin och har en hypoglykemisk effekt. Levimir produceras genom extraktion av rekombinant DNA med användning av Saccharomyces cerevisiae.

Det är en löslig basal analog av humaninsulin med förlängd effekt och en platt aktivitetsprofil, mycket mindre variabel än insulin glargin och isofan-insulin.

Den långvariga effekten av detta läkemedel beror på det faktum att insulindetemirmolekyler har förmåga att självförena på injektionsstället och också binda till albumin genom att kombinera med sidokedjan av fettsyror.

Insulindetemir når perifera målvävnader långsammare än isofaninsulin. En sådan kombination av mekanismer för långsam omfördelning uppnår mer reproducerbar absorptionsprofil och handling innebär Levemir Penfill än isofant insulin.

När det är bunden till vissa receptorer på cytoplasmatiska membranet i celler bildar insulin ett speciellt komplex som stimulerar syntesen av ett antal nödvändiga enzymer inuti celler, såsom hexokinas, glykogensyntas, pyruvatkinas och andra.

vittnesbörd

Huvudindikationen för användning av Levemir FlexPen är diabetes.

Kontra

Insulin ska inte ordineras med ökad individuell känslighet för insulin detemir eller någon annan komponent som ingår i.

Levemir FlexPen används inte till barn under sex år, eftersom inga kliniska studier har utförts på unga barn.

Dosering och administrering

För Levemira använder FlexPen en subkutan administrationsväg. Dosen och antalet injektioner bestäms individuellt för varje individ.

I fallet med läkemedelsadministrering, tillsammans med organ för saharoponizhayuschimi förtäring, är det rekommenderat att använda en gång om dagen i en dos av 0,1-0,2 U / kg eller 10 enheter.

Om detta läkemedel används som en komponent i bas-bolusregimen, föreskrivs det beroende på patientens behov 1 eller 2 gånger om dagen. Om en person behöver använda insulin två gånger för att upprätthålla en optimal nivå av glukos, kan kvällsdosen administreras under middagen eller före sänggåendet eller efter 12 timmar efter morgoninjektionen.

Levemir Penfill-injektioner injiceras subkutant i axeln, den främre bukväggen eller lårområdet, för mer information om hur man injicerar diabetes i diabetes, hittar du på vår hemsida. Även om injektionen är klar till samma kroppsdel ​​måste injektionsstället ändras.

Dosjustering

Patienter i ålderdom eller i närvaro av njur- eller leverinsufficiens bör justeras dos av detta läkemedel, som vid användning av annat insulin. Priset ändras inte från detta.

Dosen av insulin detemir bör väljas individuellt med noggrann övervakning av glukos i blodet.

Doseringen bör också ses över med ökad fysisk aktivitet hos patienten, närvaron av comorbiditeter eller en förändring av hans vanliga kost.

Övergång från andra insulinpreparat

Om det blev nödvändigt att överföra patienten från långvariga insuliner eller mediciner med en genomsnittlig varaktighet till Levemir FlexPen, kan det vara nödvändigt att ändra tidsplanen för administrering samt dosjustering.

Liksom vid användning av andra liknande droger är det nödvändigt att noggrant övervaka glukosinnehållet i blodet under övergången själv och under de första veckorna av att använda det nya läkemedlet.

I vissa fall är det också nödvändigt att revidera samtidig hypoglykemisk behandling, till exempel doser av oral medicinering eller dosering och tid för administrering av kortverkande insulinpreparat.

Använd under graviditet och amning

Det finns inte mycket klinisk erfarenhet av Levemir FlexPen under fertilitetsperioden och amning. I studien av reproduktiv funktion hos djur fanns inga skillnader i embryotoxicitet och teratogenicitet mellan humant insulin och insulin detemir.

Om en kvinna diagnostiserar diabetes, krävs noggrann övervakning både i planeringsstadiet och under hela graviditeten.

Under första trimestern minskar behovet av insulin vanligen och ökar i efterföljande perioder. Efter förlossningen kommer vanligtvis behovet av detta hormon snabbt till den ursprungliga nivån, som var före graviditeten.

Under amningen kan en kvinna behöva en korrigeringsdiet och insulindosering.

Biverkningar

Som regel är biverkningar hos personer som använder läkemedlet Levemir FlexPen direkt beroende av dosen och är resultatet av insulinets farmakologiska verkan.

Den vanligaste negativa effekten är hypoglykemi. Det förekommer vid införandet av för stora doser av läkemedlet, som överskrider kroppens naturliga behov av insulin.

Kliniska studier har visat att cirka 6% av patienterna som behandlas med Levemir FlexPen utvecklar allvarlig hypoglykemi, vilket kräver hjälp från andra människor.

Reaktioner på införandet av läkemedlet på injektionsstället med användning av Levemir FlexPen observeras oftare än vid behandling med humaninsulin. Detta manifesteras av rodnad, inflammation, svullnad och klåda, blåmärken på injektionsstället.

Typiskt uttalas sådana reaktioner inte i naturen och är närvarande tillfälligt (de försvinner med fortsatt behandling i flera dagar eller veckor).

Utvecklingen av biverkningar hos patienter som behandlas med detta läkemedel förekommer i cirka 12% av fallen. Alla biverkningar som orsakas av läkemedlet Levemir FlexPen är indelade i följande grupper:

  1. Metaboliska störningar och ätstörningar.

Hypoglykemi uppträder oftast med följande symtom:

  • kall svett;
  • ökad trötthet, trötthet, svaghet;
  • blek hud;
  • ångest;
  • nervositet eller tremor
  • minskad koncentration och desorientering;
  • stark känsla av hunger;
  • huvudvärk;
  • synfel
  • ökad hjärtfrekvens.

Vid allvarlig hypoglykemi kan patienten förlora medvetandet, han börjar få konvulsioner, tillfälliga eller irreversibla störningar kan inträffa i hjärnan, och döden är möjlig.

  1. Reaktioner på injektionsstället:
  • rodnad, klåda och svullnad på injektionsstället uppträder ofta. Vanligtvis är de tillfälliga i naturen och med fortsatt terapi passerar de;
  • lipodystrofi - inträffar sällan, kan börja på grund av att regeln om att ändra administreringsplatsen inom ett område inte följs.
  • svullnad kan inträffa i de tidiga stadierna av insulinbehandling.

Alla dessa reaktioner är vanligtvis tillfälliga.

  1. Förändringar i immunsystemet - ibland kan hudutslag, nässelfeber och andra allergiska reaktioner uppstå.

Detta är en följd av generaliserad överkänslighet. Andra tecken kan inkludera svettning, angioödem, klåda, gastrointestinala störningar, andningssvårigheter, blodtrycksfall och snabb hjärtslag.

Manifestationer av generaliserad överkänslighet (anafylaktiska reaktioner) kan medföra en risk för patientens livslängd.

  1. Synsskador - i sällsynta fall kan diabetisk retinopati eller brytningsfel uppstå.

Särskilda instruktioner

Levemir FlexPen har en långvarig åtgärd och är en löslig basalanalog av insulin, har en förutsägbar planaktivitetsprofil.

Till skillnad från andra liknande läkemedel, med intensiv behandling, orsakar Levemir Penfill inte en ökning i kroppsvikt.

Vid användning av detta verktyg är risken att utveckla natthypoglykemi mycket mindre än för andra insuliner. Levemir FleksPen möjliggör bättre kontroll av glykemi än med isofan-insulin (baserat på bestämning av glukos i en tom mageplasma).

När behandlingen avbryts eller när otillräckliga doser av läkemedlet används (speciellt för diabetes mellitus av den första typen) kan hyperglykemi utvecklas såväl som diabetisk ketoacidos. Vanligtvis utvecklas de första tecknen på hyperglykemi gradvis, över en period av flera timmar till flera dagar. Dessa manifestationer inkluderar:

  • känsla av törst;
  • frekvent urinering
  • kräkningar, illamående
  • dåsighet;
  • torr mun
  • torrhet och rodnad i huden
  • aptitlöshet;
  • lukt av aceton från munnen.

Om du inte vidtar lämpliga åtgärder, kan diabetes mellitus av den första typen hyperglykemi orsaka diabetisk ketoacidos och vara dödlig.

Med för höga doser insulin som inte uppfyller kroppens behov, liksom en oförutsedd ökning av fysisk aktivitet eller hoppa över en enda måltid, kan hypoglykemi börja.

Läkaren måste alltid informera patienter om att de typiska symptomen som tyder på hypoglykemi kan förändras efter kompensation av kolhydratmetabolism (till exempel med intensiv behandling med insulin). De vanliga tecknen på prekursorer med långvarig behandling av diabetes kan vara frånvarande.

Kroppens behov av insulin kan öka med samtidiga sjukdomar, särskilt smittsamma och i närvaro av feber.

Om patienten behöver överföras till en annan typ eller insulinpreparat av ett annat företag, bör detta endast göras under strikt övervakning av en läkare.

Byte av tillverkare, ändring av koncentration, typ av läkemedel (humant, animaliskt, humaninsulinanalog), typ, produktionsmetod (insulin av animaliskt ursprung eller erhållet med genteknik) - allt detta kan kräva dosjustering.

När man byter till Levemir FlexPen-behandling kan patienten behöva räkna om dosen jämfört med de insulinpreparat som han använde tidigare.

Dosjustering kan krävas omedelbart efter den första injektionen av läkemedlet eller under de första veckorna eller månaderna från början av behandlingen.

Insulinläkemedel Levemir FlexPen kan inte administreras intravenöst, eftersom det kan orsaka allvarlig hypoglykemi. Vid administrering intramuskulärt används insulininjektionssprutor, läkemedlet absorberas snabbare än med subkutana injektioner.

Om Levemir FlexPen-insulin blandas med andra insulinpreparat, kan effekten av ett eller båda medel förändras.

Vid blandning av detta läkemedel, till exempel med insulin aspart (analog av kortverkande insulin) ändras handlingsprofilen mot en minskning och fördröjning av maximal effekt jämfört med separat administrering av dessa läkemedel.

Levemir FlexPen-insulin kan inte användas i insulinpumpar.

överdos

Det har inte fastställts vilken viss dos kan orsaka överdosering av insulin, men om det ges för mycket för en viss person, kan hypoglykemi gradvis börja.

Med en mild grad av detta tillstånd kan patienten klara sig själv genom att konsumera mat med hög kolhydrater, samt genom att ta glukos eller socker. Därför måste patienter med diabetes alltid ha kakor, godis, socker eller fruktjuice.

Vid svår hypoglykemi och medvetslöshet hos patienten är det nödvändigt för honom att injicera intramuskulärt eller subkutant med glukagon i en dos av 0,5 till 1 mg (detta ska ske av en kunnig person) eller genom intravenös infusion av glukoslösning (endast läkare är tillåtna).

Dessutom indikeras intravenös administrering av dextros om personen inte återvänder till medvetandet 10 till 15 minuter efter injektionen av glukagon. För att förhindra återkommande hypoglykemi efter att ha återställt medvetandet måste du ta kolhydrater.

lagring

Insulin ska förvaras i kylskåp vid en temperatur av +2 till +8 grader, du kan inte placera den bredvid frysen och frysa den.

Du behöver inte hålla den använda sprutpennan och vara bärbar som extra, i kylskåp kan den hållas vid en temperatur som inte överstiger 30 grader i 6 veckor. Efter användning måste handtaget skyddas mot ljus med skyddskåpa.

Håll läkemedlet utom räckhåll för barn.

Levemir FlexPen och Penfil - anvisningar för användning, analoger, recensioner

Levemir är ett hypoglykemiskt läkemedel som är identiskt i sin kemiska struktur och verkan mot humant insulin. Detta läkemedel tillhör gruppen av humant rekombinant långverkande insulin.

Levemir FlexPen är en unik insulinpenna med dispenser. Tack vare henne kan insulin administreras från 1 U till 60 U. Dosjustering finns inom enheten.

På apotekens hyllor finns Levemere Penfill och Levemere Flekspen. Hur skiljer sig de från varandra? Hela kompositionen och dosen, administreringsvägen är helt densamma. Skillnaden mellan företrädare är i form av frisläppande. Levemir Penfill är en utbytbar patron för en återanvändbar penna. Och Levemir Flekspen är en engångsspruta penna med en integrerad patron inuti.

struktur

Den huvudsakliga aktiva substansen i läkemedlet är insulin detemir. Detta är rekombinant humant insulin, som syntetiseras med användning av den genetiska koden för bakteriestammen Saccharomyces cerevisiae. Dosen av den aktiva substansen i 1 ml lösning är 100 U eller 14,2 mg. Samtidigt motsvarar 1 U rekombinant insulin Levemir 1 U humaninsulin.

Ytterligare komponenter har en hjälpverkan. Varje komponent är ansvarig för vissa funktioner. De stabiliserar lösningens struktur, ger speciella kvalitetsindikatorer till läkemedlet, förlänger lagringsperioden och användningstiden.

Dessa ämnen bidrar också till att normalisera och förbättra farmakokinetiken och farmakodynamiken hos den huvudsakliga aktiva beståndsdelen: förbättra biotillgängligheten, vävnadsp perfusion, minska bindningen till blodproteiner, kontrollmetabolism och andra elimineringsvägar.

Lösningen av läkemedlet innehåller följande ytterligare ämnen:

  • Glycerol - 16 mg;
  • Metakresol - 2,06 mg;
  • Zinkacetat - 65,4 mcg;
  • Fenol - 1,8 mg;
  • Natriumklorid - 1,17 mg;
  • Saltsyra - q.s;
  • Vätefosfatdihydrat - 0,89 mg;
  • Vatten för injektion - upp till 1 ml.

farmakodynamik

Insulin Levemir är en analog av humant insulin med en långvarig verkan med en platt profil. Effekten av den försenade typen beror på läkemedelsmolekylernas höga oberoende associativa effekt.

De binder också mer till proteiner i sidokedjans zonen. Allt detta händer på injektionsstället, så insulin detemir går långsammare i blodomloppet. Och målvävnader får den erforderliga dosen senare i förhållande till annat insulin. Dessa verkningsmekanismer har en kombinerad effekt vid fördelningen av läkemedlet, vilket ger en mer acceptabel profil för absorption och metabolism.

Den genomsnittliga rekommenderade dosen på 0,2-0,4 U / kg når halva maximal verkningsgrad efter 3 timmar. I vissa fall kan denna period bli försenad upp till 14 timmar.

I samband med farmakodynamiken och farmakokinetiken för Levemir-preparat kan baslinjedosen av insulin administreras 1-2 gånger per dag. Den genomsnittliga varaktigheten av åtgärden är 24 timmar.

farmakokinetik

Läkemedlet når sin maximala koncentration i blodet inom 6-8 timmar efter administrering. En konstant koncentration av läkemedlet uppnås med en dubbel injektion per dag och är stabil efter 3 injektioner. Till skillnad från andra basala insuliner beror variabiliteten av absorberbarhet och fördelning lite på enskilda egenskaper. Det finns också inget beroende av ras och kön.

Studier visar att Levinir-insulin är praktiskt taget inte bundet till proteiner, och huvuddelen av läkemedlet cirkulerar i blodplasma (koncentrationen i den genomsnittliga terapeutiska dosen når 0,1 l / kg). Insulin metaboliseras i levern med borttagande av inaktiva metaboliter.

Halveringstiden bestäms av beroende av tiden för absorption i blodet efter subkutan administrering. Den ungefärliga halveringstiden för en beroende dos är 6-7 timmar.

Indikationer och kontraindikationer

Kontraindikationer för användningen av läkemedlet är närvaron av individuell intolerans mot den huvudsakliga aktiva beståndsdelen och hjälpkomponenterna. Receptionen är också kontraindicerad hos barn under 2 år på grund av att kliniska studier saknas i denna patientgrupp.

Instruktioner för användning

Långverkande insulin Levemir tas 1 eller 2 gånger om dagen som basisk terapi. Vid vilken av doserna administreras bäst på kvällen före sänggåendet eller under middagen. Detta förhindrar förekomsten av nattlig hypoglykemi förebyggande profylaktiskt.

Doserna väljs av läkaren individuellt för varje patient. Dosering och administreringsfrekvens beror på personens fysiska aktivitet, kostprinciper, glukosnivå, svårighetsgrad i sjukdomen och patientens dagliga behandling. Vad är grundterapin kan inte väljas en gång. Eventuella fluktuationer i ovanstående punkter ska rapporteras till doktorn, och hela dagsdosen bör omräknas på nytt.

Dessutom förändras läkemedelsbehandling med utvecklingen av någon samtidig sjukdom eller behovet av kirurgisk ingrepp.

Levemir kan användas som monoterapi, såväl som i kombination med introduktion av hypoglykemiska läkemedel med kort insulin eller oral tablett. Det finns en omfattande behandling, den förmånliga mångfalden av mottagning 1 gång. Basdosen är 10 U eller 0,1 - 0,2 U / kg.

Tiden för administrering under dagen bestäms av patienten, eftersom det är lämpligt för honom. Men varje dag måste du sticka drogen på exakt samma gång.

Levemir administreras endast subkutant. Andra administreringsvägar kan orsaka maligna komplikationer, såsom svår hypoglykemi. Det kan inte administreras intravenöst och intramuskulär injektion bör undvikas. Läkemedlet kan inte användas i insulinpumpar.

Levemir Flekspen hjälper till att korrekt införa drogen i den subkutana fettvävnaden. Eftersom nålens längd är speciellt vald i storlek. Varje injektion ska administreras på en ny plats för att undvika utveckling av lipodystrofi. Om läkemedlet injiceras i en zons område, kan du inte sticka drogen på samma plats.

Rekommenderade områden för subkutan administrering:

  1. lår;
  2. skuldra;
  3. skinkorna;
  4. Anterior bukväggen;
  5. Deltoidmuskelens område.

Korrekt användning av Levemir Pen

Innan du köper en produkt måste du försäkra dig om kassettens och gummi kolvens integritet. Den synliga delen av kolven får inte sträcka sig bortom den vita delen av den vita kodningen. I annat fall kommer detta att fungera som en anledning att returnera varorna till leverantören.

Innan injektionen måste du kontrollera Levemir Flekspen och se till att det fungerar genom att förbereda penna för åtgärd:

  1. Titta på gummikolven;
  2. Kontrollera patronens integritet;
  3. Kontrollera namnet på läkemedlet och kontrollera det korrekta valet av insulintyp
  4. Använd varje gång en ny nål för att injicera en dos för att förhindra sårinfektion.

Handtaget kan inte användas när:

  • I händelse av utgångsdatum eller frysning av läkemedlet
  • Överträdelse av patronens integritet eller hanteringsprestanda
  • Om lösningen vände sig från klar till grumlig;
  • Individuell intolerans mot komponenterna;
  • Med låg blodglukos.

Efter användning av patronen kan den inte laddas upp med insulin. Också, som en försiktighetsåtgärd, är det nödvändigt att bära ett extra injektionssystem för att eliminera utelämnandet av läkemedlet på grund av funktionsfel i huvudsystemet. Vid komplex terapi med flera insuliner är det nödvändigt att var och en har ett separat system för att förhindra blandning av aktiva substanser.

Steg för steg instruktioner för Levemir Flekspen

Nålen måste hanteras med särskild vård och övervakas för användning för att inte böja eller tråkig. Undvik att placera innerhatten på nålen. Detta kommer att provocera onödiga punkteringar.

  1. Ta bort specialspetsen från pennan;
  2. Ta en engångsnacka och försiktigt avlägsna skyddsfilmen från nålen, skruva på den på pennan.
  3. Nålen har en stor skyddande ytterhätta som måste tas bort och lagras.
  4. Ta sedan bort det inre tunna skyddslocket från nålen, vilken ska bortskaffas.
  5. Kontrollera insulinflödet. Detta är ett nödvändigt förfarande, så ofta utesluter inte korrekt användning av handtaget en eventuell luftbubbla. För att hindra honom från att komma in i subkutan fettvävnad, måste du sätta 2 U på ratten genom att använda doseringsväljaren;
  6. Vrid pennan så att nålen pekar uppåt. Knack patronen med fingertoppen så att alla luftbubblorna samlas i en stor framför nålen;
  7. Fortsätt att hålla handtaget i den här positionen, du måste trycka på startknappen helt så att dosväljaren visar 0 U. Normalt bör en droppe lösning visas på nålen. Annars, om det inte händer, måste du ta en ny nål och upprepa ovanstående steg. Flera försök bör inte överstiga 6 gånger. Om alla försök misslyckats är pennan felaktig och kan kasseras.
  8. Nu behöver du installera den nödvändiga terapeutiska dosen. I detta fall måste väljaren nödvändigtvis visa 0. Ställ sedan in önskad dos med väljaren. Det kan rotera i vilken riktning som helst. Under reglering måste du noggrant hantera väljaren så att du inte kommer i kontakt med startknappen och inte häll ut insulinet. Fördelen med Levemir FlexPen-penna ligger också i det faktum att det är omöjligt att fastställa en dos av läkemedlet som överstiger den faktiska närvaron av insulinenheter i patronen.
  9. Introducera nålen under huden enligt den vanliga tekniken. När nålen har satts in i subkutan fettvävnad måste du trycka på avtryckaren helt. Och behåll det i denna position tills dosindikatorn visar 0. Om du trycker på eller vrider väljaren under injektionen, kommer drogen att förbli i handtaget, så du måste noggrant övervaka dina fingrar.
  10. Dra nålen till samma rörelserikt, som infördes. Startknappen hålls intryckt hela tiden för att slutföra den angivna dosen;
  11. Använd den yttre stora kåpan och skruva av nålen och släng den bort utan att ta bort den.

Förvara inte sprutpennan med nålen, eftersom det här är fyllt med vätska läckage och skada på produkten. Mycket försiktigt måste du lagra och rengöra sprutpennan. Eventuella stötar eller fall kan skada patronen.

Biverkningar

Särskilda biverkningar från användning av långverkande insulin Levemir förekommer hos cirka 12% av patienterna. Halva fallet med alla möjliga reaktioner är hypoglykemi.

Även subkutan administrering kännetecknas av lokala biverkningar. De uttrycks oftare med introduktionen av rekombinant insulin i jämförelse med människa. De kan uppstå som lokal ömhet, rodnad, svullnad, blåmärken, klåda och inflammation.

Reaktioner är vanligtvis transienta och beror på patientens individuella egenskaper. Biverkningar ska försvinna inom några veckor med långvarig behandling.

Bland de allmänna specifika reaktionerna kan ödem och nedsatt brytning observeras. Det kännetecknas också av försämring mot bakgrunden av förvärring av komplikationer av diabetes: akut smärtneuropati och diabetisk retinopati. Detta beror på början av glykemisk kontroll och det konstanta underhållet av normala glukosnivåer.

Icke-specifika biverkningar inkluderar symptom som är vanliga för de flesta droger. De är individuella och beror på karaktärerna hos kroppens svar på det aktiva ämnets intag och ytterligare komponenter i allmänhet.

Dessa inkluderar:

  • Nervsystemet: känslighet i extremiteterna, parestesier, ökad smärtskänslighet, exacerbation av neuropati, störningar i brytning och syn;
  • Problem med kolhydratmetabolism: hypoglykemi;
  • Reaktionen av immunsvaret: klåda, reaktionsmedierat immunsvar, urtikaria, angioödem, anafylaktisk chock;
  • Annat: perifer ödem, lipodystrofi.

överdos

Den exakta dosen som orsakar en karakteristisk klinisk bild existerar inte. Eftersom det beror på patientens allvarlighetsgrad, beroende på insulinets och patientens kvalitativa näring.

Typiska symptom för hypoglykemi:

  • Torr mun
  • törst;
  • yrsel;
  • Kall klibbig svett;
  • Flyger framför dina ögon;
  • tinnitus;
  • illamående;
  • Moln av medvetande i varierande grad.

På grund av läkemedlets varaktighet uppträder hypoglykemi smidigt, oftast på kvällen eller på kvällen.

När hypoglykemi kan mild patient klara av problemet. För att göra detta måste du ta glukoslösning, socker eller annan produkt rik på snabb kolhydrater. I samband med processens låga kontrollerbarhet rekommenderas personer med diabetes mellitus av den insulinberoende typen att bära godis med dem.

Om tillståndet är allvarligt och åtföljs av en medvetslöshet, är det nödvändigt att påbörja läkemedelsbehandling. För första hjälpen måste du ange insulinantagonisten - glukagon i en volym av 0,5 - 1 mg intramuskulärt eller subkutant.

Om ett sådant läkemedel inte är tillgängligt i närheten kan andra hormonella medel, naturliga insulinantagonister, administreras så snart som möjligt. För detta kan glukokortikosteroider, katekolaminer, tyrotropa hormoner eller somatotropin användas.

Som en stödjande och avgiftningsterapi är det nödvändigt att starta en intravenös dropp av dextros (glukos). Efter normaliseringen av medvetandet, ta in mat som är rik på snabb och långsam kolhydrater.

Villkor för lagring

Läkemedlet lagras i kylskåp vid en temperatur av 2-8 grader. Platsen borde inte ligga nära frysen. Frysning av läkemedlet är kontraindicerat.

Öppna patroner lagras på samma villkor som engångspennor. De kan inte förvaras i kylskåp eller frysning. Används patron eller penna för att lagra vid temperaturer upp till 30 grader. Den maximala hållbarheten är 6 veckor från öppningen.

Det är nödvändigt att lagra drogen på ett mörkt ställe, skyddat mot solljus och överdriven ljus. Om det är omöjligt att säkerställa sådana förhållanden, förvaras i skyddsförpackningar där insulin köptes.

Läkemedlets optimala hållbarhet är 2,5 år. Vid utgångsdatum som anges på förpackningen är användning förbjuden.

analoger

Levemir FlexPen och Penfil tillverkas av läkemedelsbolaget Novo Nordisk, som är beläget i Danmark. I Ryssland är priset på en patron och penna ungefär samma och varierar mellan 1900 och 3100 rubel. Medelpriset för apotek i Ryssland är 2660 rubel.

Levemir är inte den enda företrädare för långverkande rekombinant insulin. Det finns analoger av drogen, men i vårt land finns det inte så många av dem:

  1. Lantus;
  2. Lantus Opitet;
  3. Lantus Solostar;
  4. Aylarov;
  5. Monodar Ultralong;
  6. Tooleo Solostar;
  7. Tresiba Flekstach.

Varje representant har sina egna fördelar och nackdelar. Valet av läkemedel lämnas alltid till patienten och doktorn, så många faktorer påverkar detta beslut.

Levemir FlexPen recensioner

Det är ett hypoglykemiskt läkemedel, en analog av humant insulin.
Produkten innehåller följande komponenter: insulin detemir, glycerol, fenol, metakresol, zinkacetat, natriumvätefosfatdihydrat, natriumklorid, natriumhydroxid eller saltsyra, vatten för injektion.

Är läkemedlet registrerat?: Kolla ☜

Läkemedlet har lagts till: 2010-06-01.
Instruktioner uppdaterad: 2017-02-07

Analoger och substitut

☠ Uppmärksamhet! Dummy medications - hur ryssar är uppfödda eller vad du inte kan spendera pengar på!

Korta instruktioner för användning, kontraindikationer, komposition

Indikationer (från vad hjälper?)
Prescribed för behandling av diabetes hos vuxna och barn från två års ålder.

Kontra
Innan du börjar ta medlen bör du vara bekant med kontraindikationerna, nämligen:
1. En särskild icke-uppfattning av komponenterna i drogen av människokroppen.
2. barn upp till två år
Användningen av detta läkemedel hos gravida och ammande barn har inte undersökts fullständigt, så noggrann forskning och fullständig kontroll av en specialist är nödvändiga.

Metod för applicering (dosering)
Dosen regleras personligen av varje patient, beroende på organismens behov. Levemir Flekspen används för monoterapi och tillsammans med bolusinsulin. Det används bara för att komma in under huden. Den appliceras två gånger om dagen, på en individuell dosering. Patienter som behöver medicin för att kontrollera blodsockernivån administreras på kvällen eller före sänggåendet. I kombination med orala hypoglykemiska medel används 10 U en gång om dagen. Det är bättre att ge injektioner samtidigt samtidigt.

försiktighetsåtgärder
Denna typ av insulin påverkar inte kroppens vikt alls, den komplexa användningen med preparaten av tiol- eller sulfitgruppen kan leda till att insulinet förstörs. Det är också förbjudet att komma in i infusionslösningen.

Biverkningar
Denna typ av insulin orsakar följande biverkningar:
1. hypoglykemi;
2. smärta vid platsen för inskrivning av medicinering, rodnad, klåda, hematom, svullnad;
3. anafylaktisk chock;
4. smärtsam neuropati
5. Snabb hjärtslag, en kraftig blodtryckssänkning
6. Kramper
7. nervositet
8. sömnighet, apati
9. ökad aptit
10. suddig syn.

överdos
Det finns ingen bestämd dos som kan övervägas, men hypoglykemi kan utvecklas gradvis. Det kan elimineras genom att ta glukos, socker eller kolhydrater mat.

Släpp formulär
Producerad i form av en lösning för subkutan administrering, som är transparent och färglös i utseende. Finns i sprutor - pennor på 3 ml.

Rekommendationer / återkoppling från läkare: Vi har en stor konsultation på vår hemsida där läkemedlet Levemir FlexPen diskuteras 4 gånger av patienter och läkare - se

Levemir

Insulin Levemir (detemir): ta reda på allt du behöver. Nedan hittar du detaljerade instruktioner för användning skrivet på ett tillgängligt språk. Ta reda på:

Levemir är förlängt (basalt) insulin, vilket produceras av det välkända och respekterade internationella företaget Novo Nordisk. Detta läkemedel har använts sedan mitten av 2000-talet. Han lyckades få popularitet hos diabetiker, även om insulin Lantus har en högre marknadsandel. Läs de riktiga recensionerna av patienter med diabetes typ 2 och typ 1, samt funktioner för användning hos barn.

Lär dig också om effektiva behandlingar som gör att du kan hålla blodsockret 3,9-5,5 mmol / l konsekvent 24 timmar om dagen, som hos friska människor. Systemet av Dr. Bernstein, som har bott med diabetes i över 70 år, gör det möjligt för vuxna och barn med diabetes att skydda sig från hemska komplikationer.

Långt insulin Levemir: detaljerad artikel

Särskild uppmärksamhet ägnas åt kontrollen av graviditetsdiabetes. Levemir är det valfria läkemedlet för gravida kvinnor som har högt blodsocker. Allvarliga studier har visat sin säkerhet och effekt för gravida kvinnor, liksom för barn från 2 år.

Tänk på att bortskämd insulin är lika transparent som friskt. Kvaliteten på läkemedlet kan inte bestämmas av dess utseende. Köp därför inte Levemir från händerna, enligt privata meddelanden. Köp det i stora välrenommerade apotek vars anställda känner till lagringsreglerna och inte är lat för att följa dem.

Instruktioner för användning

När du gör injektioner av förtydlig Levemir, liksom någon annan typ av insulin, måste du följa en diet.

Många diabetiker som behandlas med insulin tror att attackerna av hypoglykemi inte kan undvikas. Det är faktiskt inte. Du kan hålla ett stabilt normalt socker även med allvarlig autoimmun sjukdom. Och ännu mer med relativt mild typ 2-diabetes. Det finns ingen anledning att höja din blodsockernivå artificiellt för att försäkra dig mot farlig hypoglykemi. Titta på en video där Dr Bernstein diskuterar denna fråga.

Följande är ytterligare detaljer.

Levemir är insulin av vilken åtgärd? Är det långt eller kort?

Levemir är ett långverkande insulin. Varje dos som administreras sänker blodsockret under 18-24 timmar. Men diabetiker som har låg kolhydratdiet kräver mycket låga doser, 2-8 gånger lägre än standarden. Vid användning av sådana doser slutar läkemedlets effekt snabbare inom 10-16 timmar. Till skillnad från median insulin Protafan har Levemir inte en uttalad toppunkt. Var uppmärksam på det nya läkemedlet Tresiba, som fungerar ännu längre, upp till 42 timmar och mer smidigt.

Levemir är inte ett kort insulin. Det är inte lämpligt för situationer där du snabbt behöver ta ner högt socker. Dessutom bör det inte pricklas innan man äter för att absorbera den mat som diabetiker planerar att äta. Använd därför korta eller ultralätta droger för dessa ändamål. Läs mer i artikeln "Typer av insulin och deras åtgärder".

Titta på Dr. Bernsteins video. Ta reda på varför Levemir är bättre än Lantus. Förstå hur många gånger om dagen du behöver pricka honom och vid vilken tidpunkt. Kontrollera om du håller ditt insulin ordentligt så att det inte försämras.

Hur man väljer en dos?

Dosen av Levemir och alla andra typer av insulin måste väljas individuellt. För vuxna diabetiker finns en standard rekommendation att börja med 10 U eller 0,1-0,2 U / kg. Men för patienter som har låg carb-diett kommer denna dos att vara för hög. Observera ditt blodsocker i flera dagar. Välj den optimala dosen av insulin med hjälp av den erhållna informationen. Läs mer i artikeln "Beräkning av långa insulindoser för injektioner på natten och på morgonen".

Hur mycket ska ett läkemedel ges till ett 3-årigt barn?

Det beror på vilken kost ett diabetikerbarn följer. Om det överfördes till en låg-carb diet, skulle mycket låga doser krävas, som om homeopatiska. Det är troligt att Levemir kommer att behöva administreras på morgonen och kvällen i doser högst 1 U. Du kan börja med 0,25 ED. För att noggrant fånga sådana låga doser är det nödvändigt att späda fabrikslösningen för injektion. Läs mer om detta här.

Under förkylning, matförgiftning och andra infektionssjukdomar bör dosen av insulin ökas ungefär 1,5 gånger. Observera att Lantus, Tujeo och Tresiba inte kan spädas ut. Därför förblir bara levemir och protafan för små barn från långa typer av insulin. Kolla in artikeln "Diabetes hos barn". Lär dig hur du förlänger smekmånadperioden, för att skapa en god daglig övervakning av glukosmetabolism.

Hur sticks Levemir? Hur många gånger om dagen?

Levemir räcker inte för att pricka 1 gång per dag. Det måste administreras två gånger om dagen - på morgonen och på natten. Och kvällsdosen är ofta inte tillräckligt för hela natten. På grund av detta kan diabetiker ha problem med att fasta glukosnivåer på morgonen. Läs artikeln "Socker på morgonen på tom mage: hur man tar det tillbaka till vanligt". Studera också materialet "Introduktion av insulin: var och hur man sticka rätt".

Kan du jämföra detta läkemedel och Protafan?

Levemir är mycket bättre än Protafan. Injektioner av insulin Protafan verkar för länge, särskilt om doserna är låga. Detta läkemedel innehåller proteinprotein, vilket ofta orsakar allergiska reaktioner. Det är bättre att vägra användning av insulin. Även om detta läkemedel ges gratis, måste andra typer av långvarigt actioninsulin köpas för pengar. Gå till Levemir, Lantus eller Tresiba. Läs mer i artikeln "Typer av insulin och deras effekter".

Vilket är bättre: Levemir eller Humulin NPH?

Humulin NPH är insulin med medellängd, liksom Protafan. NPH är en neutral protamin Hagedorn, samma protein som ofta orsakar allergier. reaktion. Humulin NPH ska inte användas av samma skäl som Protafan.

Levemere Penfill och Flekspen: Vad är skillnaden?

Flekspen är märkta sprutpennor där Levemir insulinpatroner är monterade. Penfill är Levemir, som säljs utan en penna spruta så att du kan använda vanliga insulindosor. Flexspinshandtag har ett doseringssteg på 1 U. Detta kan vara obekvämt vid behandling av diabetes hos barn som kräver låga doser. I sådana fall är det lämpligt att hitta och använda Penfill.

analoger

Läkemedlet Levemir har inga billiga analoger. Eftersom dess formel är skyddad av ett patent, vars giltighet ännu inte har löpt ut. Det finns flera liknande typer av lång insulin från andra tillverkare. Det här är läkemedel Lantus, Tujeo och Tresiba. Du kan läsa detaljerade artiklar om var och en av dem. Men alla dessa droger är inte billiga. Mer överkomligt insulin med genomsnittlig verkningsaktivitet, till exempel Protafan. Det har dock betydande brister, på grund av vilket Dr Bernstein och webbplatsen endocrin-patient.com inte rekommenderar att använda den.

Levemir eller Lantus: vilket insulin är bättre?

Ett detaljerat svar på denna fråga ges i artikeln om insulin Lantus. Om Levemir eller Lantus är rätt för dig, fortsätt använda det. Byt inte ett läkemedel till en annan om det inte är absolut nödvändigt. Om du bara planerar att börja sticka långt insulin, försök sedan först Levemir. Nytt insulin Tresiba bättre än Levemere och Lantus, eftersom det fungerar längre och smidigare. Men det kostar nästan 3 gånger dyrare.

Levemir under graviditeten

Storskaliga kliniska studier genomfördes som bekräftade säkerheten och effekten av att ordinera Levemir under graviditeten. De konkurrerande typerna av insulin Lantus, Tujeo och Tresiba kan inte skryta med sådana solida bevis på deras säkerhet. Det är önskvärt att en gravid kvinna som har högt blodsocker, förstår hur man beräknar lämplig dos.

Insulin är inte farlig för mamman eller fostret under förutsättning av ett korrekt val av dosering. Å andra sidan kan gravid diabetes, om den inte behandlas, orsaka stora problem. Så var det roligt att ringa Levemir om din läkare har beställt dig att göra detta. Försök att göra utan insulinbehandling, efter en hälsosam kost. För mer, läs artiklarna "Diabetes Graviditet" och "Gestationsdiabetes.

recensioner

Levemir har använts för att kontrollera typ 2 och typ 1-diabetes sedan mitten av 2000-talet. Även om detta läkemedel har färre fans än Lantus, har det i så många år samlat tillräckligt med recensioner. De allra flesta är positiva. Patienter noterar att insulin detemir sänker blodsockret väl. Risken för allvarlig hypoglykemi är dock mycket låg.

De flesta av recensionerna är skrivna av kvinnor som använde Levemir under graviditeten för att kontrollera graviditetsdiabetes. I grund och botten är dessa patienter nöjda med läkemedlet. Det är inte beroendeframkallande, efter leveransen kan injektionerna avbrytas utan problem. Försiktighet krävs inte att misstas med dosen, men med andra insulinpreparat - detsamma.

Enligt patienter är den största nackdelen att patronen måste användas inom 30 dagar. Detta är för kort en term. Vanligtvis är det nödvändigt att kasta ut stora oanvända saldon, men pengarna har betalats för dem. Men alla konkurrerande droger har samma problem. Recensioner av diabetiker bekräftar att Levemir överträffar det genomsnittliga insulinet Protafan i alla viktiga parametrar.

Fler Artiklar Om Diabetes

Det är viktigt att förstå att vanligtvis blodhaltens innehåll hos kvinnor och män har samma indikatorer för normen. Nivån kan variera i ålder, närvaron av en viss sjukdom och organismens kvinnliga egenskaper.

2 september 2011Diabetes är en av de vanligaste sjukdomarna, och mer än 5% av världens befolkning lider av det. Hos patienter med diabetes mellitus stiger patientens sockernivån, vilket påverkar tillståndet för alla blodkärl i kroppen samt retinala kärl.

Diabetes mellitus är en patologi av den endokrina apparaten, som kräver konstant korrigering av glukosnivån i kroppen mot bakgrund av dess höga antal. Reduktion och underhåll av indikatorer på en acceptabel nivå är nyckeln till en hög livskvalitet för patienter och förebyggande av komplikationer av en "söt sjukdom" Artikeln beskriver hur man sänker blodsockret med läkemedel, dietterapi och folkmedicin.